INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Konferencija: Modernizacija stadiona - Društveni i bezbednosni aspekti (15. decembar 2010. godine)

18.11.2010. | Danas

Key note panelista: Teodor Teodoridis, UEFA, direktor za nacionalne saveze

Ima li bezbednosti na stadionima u Srbiji, bez gradnje potpuno novih objekata sa adekvatnim infrastrukutrnim uslovima koji garantuju sigurnost svih gledalaca? Koje tehnologije se primenjuju na modernim stadionima Evrope i sveta, koje delotvorno sprečavaju nasilje i vandalizam?

Koliko su postojeći sportski objekti u Srbiji bezbedni u slučaju vanrednih situacija, i koliko postojećih fudbalskih stadiona uopšte ima upotrebnu dozvolu? Zašto isti navijači koji demoliraju postojeće fudbalske stadione, to nikada nisu učinili u Beogradskoj Areni, i koji je psihološki uticaj novih sportskih objekata na ponašanje navijača?

Da li fudbal u Srbiji treba da bude porodična zabava ili poligon za ekstremizam svih vrsta, i koju ulogu u tom procesu igraju investicije u nove stadione? Koju društvenu ulogu ima sport u ruralnim sredinama, i zašto je gradnja novih stadiona u malim mestima jedan od važnih preduslova sprečavanja odlaska stanovništva u velike gradove?

Zašto najveći gradovi Evrope grade multifunkcionalne sportske komplekse, a ne isključivo sportske objekte, i kakav je društveni i ekonomski uticaj takvih investicija? Ima li istinski održivog modela sporta u Srbiji bez novih stadiona na kojima će se i porodice sa malom decom osećati bezbedno?

Pogledaj video:

Više o temi stadiona možete saznati i na našem sajtu pretragom na tagu "stadion" ispod teksta. Posebno preporučujemo tekst na linku ispod,

Linkovi:

  • Stadioni - održiva gradnja menja koncept izgradnje stadiona za velika sportska takmičenja - klikni na link

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;