INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

BINA 2012 – Energija grada

08.03.2012. | Gradjevinarstvo.rs

7. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (BINA) se održava od 19. aprila do 4. maja 2012. Ove godine BINA se održava pod temom Energija grada i u fokusu je planetarni događaj Olimpijada kulture u Londonu. Manifestacija otvara dijalog između Londona i Beograda, upoznajući stručnu javnost, građane i one najmlađe sa dinamikom arhitekture, značajem za naše živote i kreativnošću koju nam arhitektura pruža.

Na nekoliko gradskih mesta: Kulturni centar Beograda, Galerija Progres, Galerija O3on, prostori grada Beograda, kroz izložbe, radionice, predavanja, tribine i šetnje, sa uvaženim gostima iz inostranstva, ali i našim mladim arhitektima koji već imaju svetsko priznanje, grad Beograd će ovog proleća da oživi kroz pozitivnu energiju arhitekture.

Programski preuređena i usklađena BINA 2012, odgovara na planetarni događaj Olimpijadu kulture u Londonu i za naše građane, stručnu i profesionalnu javnost, otvara temu razmena energija između Londona i Beograda, na nekoliko nivoa, kroz izložbe, radionice, predavanja, šetnje i dijaloge.

Otvaranjem izložbe 50 godina londonske arhitekture 1960-2010, koja je sveobuhvatna fotografska izložba u organizaciji Arhitektonskog kluba, i pokriva 200 zgrada u Londonu, počevši od „Centrepoint“ i „Economist Building“, sa mnogo slavnih fotografija London iz perioda šezdesetih godina, pre nego što će dalje napredovati do postmoderne u „Canary Wharf“, a završava se na fantastičnom zoomorfnom futurizmu „30 St Mary Axe“.

Iskustva koja nam ekskluzivni predavači donose iz Londona su značajna za pomeranja težišta urbanih koncepata i pružanje podrške opštinama, drugim lokalnim akterima, kao i projektima koji bolje oblikuju gradove. Kroz uzajamno delovanje i razmenu prirode i grada, grada i ljudi, kao i između ljudi, nastaje energija grada, neophodna za njegovo održavanje i razvoj.

  • Više informacija na BINA
 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;