IZOLACIJA-468X60-BANNER

BINA 2012 – Energija grada

08.03.2012. | Gradjevinarstvo.rs

7. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (BINA) se održava od 19. aprila do 4. maja 2012. Ove godine BINA se održava pod temom Energija grada i u fokusu je planetarni događaj Olimpijada kulture u Londonu. Manifestacija otvara dijalog između Londona i Beograda, upoznajući stručnu javnost, građane i one najmlađe sa dinamikom arhitekture, značajem za naše živote i kreativnošću koju nam arhitektura pruža.

Na nekoliko gradskih mesta: Kulturni centar Beograda, Galerija Progres, Galerija O3on, prostori grada Beograda, kroz izložbe, radionice, predavanja, tribine i šetnje, sa uvaženim gostima iz inostranstva, ali i našim mladim arhitektima koji već imaju svetsko priznanje, grad Beograd će ovog proleća da oživi kroz pozitivnu energiju arhitekture.

Programski preuređena i usklađena BINA 2012, odgovara na planetarni događaj Olimpijadu kulture u Londonu i za naše građane, stručnu i profesionalnu javnost, otvara temu razmena energija između Londona i Beograda, na nekoliko nivoa, kroz izložbe, radionice, predavanja, šetnje i dijaloge.

Otvaranjem izložbe 50 godina londonske arhitekture 1960-2010, koja je sveobuhvatna fotografska izložba u organizaciji Arhitektonskog kluba, i pokriva 200 zgrada u Londonu, počevši od „Centrepoint“ i „Economist Building“, sa mnogo slavnih fotografija London iz perioda šezdesetih godina, pre nego što će dalje napredovati do postmoderne u „Canary Wharf“, a završava se na fantastičnom zoomorfnom futurizmu „30 St Mary Axe“.

Iskustva koja nam ekskluzivni predavači donose iz Londona su značajna za pomeranja težišta urbanih koncepata i pružanje podrške opštinama, drugim lokalnim akterima, kao i projektima koji bolje oblikuju gradove. Kroz uzajamno delovanje i razmenu prirode i grada, grada i ljudi, kao i između ljudi, nastaje energija grada, neophodna za njegovo održavanje i razvoj.

  • Više informacija na BINA
 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;