INFONET-468X60-BANNER

Futuristički pešački most u Kini

17.01.2012. | Gizmag

Kineski arhitektonski biro L & A Design Group napravio je planove za futuristički pešački post projektovan za Vuksi Ksidong (Wuxi Xidong) centralni park, koji se nalazi u Điangsuu (Jiangsu) u Kini. Most će spajati severnu i južnu obalu parka, i uključivaće veštačko ostrvo. Ostrvo će ponuditi pešacima odlično mesto za odmaranje i uživanje u okružujućim baštama i okružujućim čajnim sobama.

Projekat pešačkog mosta karakterišu glatke i dinamične linije, sa ugrađenim S oblikom koji stvara most sa 'obrtom' i snažno vizuelno žarište. Sa svojim fluidnim crtama, arhitekte iz biroa L & A Design Group predviđaju da će struktura odražavati značaj parka Vuksi Ksidong i njegov odnos sa vodom.

Pristupne tačke rampi vode ka nižoj palubi mosta, koja formira ostrvo i nudi maksimalni pogled na jezero i park. Posetioci mogu da uživaju u pejzažu ispod nadstrešnica, u kafićima ili u okružujućim baštama. Most će pružiti posetiocima prolaz bez saobraćaja ka centru grada, istovremeno dozvoljavajući prolaz čamcima ispod njega.

Planovi izgradnje mosta podrazumevaju upotrebu lakih čeličnih konstrukcija, spoljnih panela svetlih boja i detalje izrađene od poliranog drveta. Noću most može biti osvetljen, dok tokom dana posetioci mogu da uživaju u suncu, koristeći nekoliko relaksacionih zona i klupa.

Linkovi:

Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;