IZOLACIJA-468X60-BANNER

Nemački standard zelene gradnje

10.11.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Savet zelene gradnje Srbije 11. novembra u beogradskom Sava centru organizuje DGNB dan, tokom koga će biti predstavljen Nemački standard zelene gradnje (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen - DGNB). DGNB jedan je od najrasprostranjenijih standarda zelene gradnje u Evropi, a na skupu u Beogradu o njemu će govoriti predavači iz Nemačke koji za ovu priliku dolaze iz Saveta zelene gradnje tvorca protokola DGNB. 

Skup se održava u sali 5 Sava centra i traje od 9 do 13 sati.

Savet zelene gradnje Srbije ostvario je saradnju sa Delegacijom nemačke privrede (Deutsche Wirtschaftsberatung - DWB) u Srbiji, tako da se, pored domaćih kompanija, očekuje i učešće brojnih nemačkih firmi.

"Poznata je decenijska povezanost srpskih sa nemačkim standardima, ali i profesionalna iskustva i tehnička rešenja koja spajaju domaće građevinske profesionalce sa nemačkim pristupom građenju. DGNB je međunarodni standard zelene gradnje razvijen od strane nemačkog saveta za održivu gradnju. U cilju što raznovrsnije i kvalitetnije edukacije na polju održive gradnje, želimo detaljnije da upoznamo domaću građevinsku industriju sa aktivnostima Nemačke na ovom polju", izjavila je Marija Golubović predsednica Saveta zelene gradnje Srbije.

Prijave za DGNB dan mogu se popuniti na zvaničnom sajtu Saveta zelene gradnje Srbije.

Povezani tekst sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;