INFONET-468X60-BANNER

Magična Planinska Koliba u Patagoniji

17.10.2011. | Inhabitat

Kada smo prvi put naišli na ovu, zelenu, planinsku strukturu, morali smo dvaput da pogledamo da se uverimo da li je stvarna! Nazvan Magic Mountan Lodge (Magična planinska koliba), ovaj hotel sa 13 soba izgleda kao da je iz filma Gospodar prstenova.

Hotel se nalazi u privatnom prirodnom rezervatu Huilo-Huilo u severnom Čileu u regiji Patagonija i predstavlja omaž bogatom prirodnom nasleđu koji je pod zaštitom države. I zamislite ovo - posetioci i gosti hotela ulaze u objekat preko visećeg mosta, gde ih pozdravlja kaskadni vodopad koji izvire na vrhu zelenog krova oblikovanog u obliku kupe.

Koliba se nalazi u raznolikom šumskom području severne Patagonije i u baznom kampu rezervata Hulio Hulio. Namenjena je ekoturistima koji dolaze da uživaju u predelima divljine i onima koji žele da vide pumu ili da se dive lokalnim vodopadima. Hotel je u obliku kupe iz čije fasade od vegetacije i kamena vire prozori soba. Vodopad izvire na vrhu kupe i kaskadno se preliva preko zelenog krova, kvaseći biljke i svakoga ko se zatekne ispod njega. Razigrani dizajn ima za cilj da podseti ljude o staroj legendi koja priča o magičnoj planini i mestu koje ispunjava svaku vašu želju.

Ako vam se želja ne ispuni, u hotelu se, makar, nalazi bar, restoran i sauna. Spolja postoje vreli bazeni napravljeni od udubljenih stabala. Hotel je napravljen od lokalnih građevinskih materijala i svo drvo koje je korišćeno u izgradnji je pažljivo odabrano i dobavljano sa lica mesta.

Rezervat je privatno vlasništvo od 600 kvadratnih kilometara namenjeno održavanju biodiverziteta i faune te regije. Okružujuće zemljište, locirano na severnoj ivici Patagonije, u samom centru Čilea, ima sva četiri godišnja doba i veoma je vlažno područje. Bogat diverzitet zemljišta i relativno nerazvijeni region predstavlja veliki mamac internacionalnim turistima koji žele da vode jedno od najdivljih mesta na svetu.

Linkovi:

  • Pogledajte hotel 155 metara ispod zemlje - link
  • Butik hoteli – šarmom protiv krize - link
  • Dajte mi sobu s pogledom na Zemlju: Rusi prave hotel u svemiru! - link
  • Treehotel - hotel u Švedskoj sa sobama na stablima u šumi - link
     
 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;