INFONET-468X60-BANNER

Omladinsko preduzetništvo dijaspore i Srbije

23.06.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Beograd će u julu postati inkubator ideja mladih preduzetnika. Dvodnevna međunarodna konferencija mladih lidera dijaspore će okupiti buduće lidere iz 26 zemalja koji predstavljaju omladinu sa pet kontinenata.

U periodu od 15. i 16. jula u Sava Centru će mladi sa svih fakulteta, iz poslovnog sektora, vlade, nevladinih organizacija, obrazovnog i kulturnog sektora učestvovati na ovom skupu sa ciljem da se prošire njihove perspektive u preduzetništvu, obrazovanju i liderstvu.

“Razumevanje između srpske omladine u dijaspori i u Srbiji je od presudnog značaja” ističe Tijana Arnautović, predsedavajuća na konferenciji i dodaje da će tema konferencije biti: Mostovi koje danas gradimo pripremaju lidere sutrašnjice.

“Imaćemo jako dobre govornike na predstojećoj konferenciji. Iz San Franciska, Dubaija, Engleske, Kanade, Austrije, sa svih kontinenata. Oni će nam govoriti o svojim poslovnim iskustvima, imaće iskustvene poruke za buduće lidere. Mlada generacija može mnogo toga da stvori, i ono što mi danas radimo sigurno će se reflektovati za 20, 30, za 50 godina, ali  nam je neophodna savetodavna pomoć starije generacije. Eto, govornici će nam biti stariji i iskusniji ljudi, oni koji mogu našu snagu i motivisanost da vode i usmeravaju", naglašava Tijana Arnautović.

Program konferencije je u potpunosti prilagođen mladim liderima. Privredna komora Srbije podržala je ovaj projekat sa ciljem da se mladima ukaže na mogućnosti finansiranja malih i srednjih preduzeća i mladih preduzetnika.

Veoma velika pažnja biće posvećena načinu na koji Srbija može razviti efikasniji model finansiranja i podrške inovacijama. Investiranje u Srbiju i region biće predočeno kroz trenutne aktivnosti i mogućnosti ulaska na tržište, načine na koji novi proizvod može biti lansiran na tržište.

Očekivani rezultati konferencije jesu razvijanje veza dijaspore sa Srbijom, i povezivanja mladih iz sledećih zemalja: Australije, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Danske, Engleske, Finske, Francuske, Grčke, Holandije, Italije, Kanade, Kine, Mađarske, Nemačke, Novog Zelanda, Rusije, SAD-a, Srbije, Slovenije, Švajcarske, Španije i Švedske.

Dodeljivanje 30 nagrada najuspešnijim mladim liderima iz dijaspore i Srbije mlađim od 30 godina smišljeno je da ohrabri i podstakne preduzetništvo među mladima i razvije takmičarski duh za sledeću generaciju.

U cilju najbolje razmene znanja i iskustva na konferenciji će biti predstavljene mogućnosti za praksu i strateško razmišljanje.

Ko sve moze da se prijavi na konferenciju? 

  • mladi svet iz dijaspore i Srbije
  • međunarodne organizacije
  • akademske institucije i istraživači
  • profesionalna udruženja
  • komunalne grupe
  • vlada
  • privatni sektor
  • svi ostali koji su zainteresovani da rade na razvoju ì intergraciji srpske omladine širom sveta

Za učešće treba se registrovati na: link

Projekat su podržali Vip mobile, Privredna Komora Srbije, Privredna Komora Beograda, Bel medic, CMS Reich-Rohrwig Hainz, NOA i mnogi drugi.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;