TPR - kuće od reciklirane plastike na tržištu Velike Britanije

14.04.2010. | Building Green

Nova serija kuća od reciklirane plastike pojavila se na tržištu Velike Britanije. Kompanija Affesol iz Velsa predstavila je jeftinu ekološku kuću koja je u potpunosti izgrađena od patentiranog građevinskog materijala - TPR (Thermal Poly Rock).

Prema tvrdnjama proizvođača, TPR je vodootporan, otporan na vatru i postojan, i, u potpunosti se opet može reciklirati nakon upotrebe. Životni vek ovakvih kuća procenjuje se na najmanje 60 godina.

Prosečna TPR kuća sastoji se od 18 tona reciklirane plastike i može biti izgrađena za manje od nedelju dana. Kuće TPR na lestvici od 1 do 6 održivih kuća kakva se koristi u Velikoj Britaniji (Code for Sustainable Homes), dobile su ocenu 5 (Code 6 - oznaka za najodrživiju).

Pilot projekat kuće već je postavljen u Sveniju, Vels, a kompanija pre svega želi da privuče pažnju porodicama sa manjim prihodima. U kompaniji dodaju da očekuju da će do 2013. godine prodati oko 3.000 ovakvih kuća.

Affesol takođe proizvodi i modularne reciklirane gotove zapreminske jedinice od plastike koje mogu služiti kao učionice, kancelarije, magacini...

Linkovi:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...