IZOLACIJA-468X60-BANNER
SALMONT
SALMONT
11077 NOVI BEOGRAD, SRB
STOJANA ARALICE 1

011 2280 890
011 2280 891
065 2134 151
011 2280 890
PETAR DŽINGALAŠEVIĆ

SALMONT

Salmont d.o.o. je privredno društvo za proizvodnju i inženjering bankarske opreme i sistema zaštite, osnovano davne 1991. godine. Više od 20 godina uspešno rade na proizvodnji, projektovanju, implementaciji i održavanju elektronskih i optoelektronskih elemenata i sistema, svih vidova zaštite, video nadzora prostora, video kontrole tehnoloških procesa, kontrole pristupa i sistema za praćenje prisustva i upravljanje ljudskim resursima. Tokom svog rada okupili su brojne vrhunske stručnjake, prvenstveno kao svoje zaposlene, a isto tako i u svojstvu saradnika, garantujući stručnost i profesionalnost ovog društva, odnosno dajući potpunu sigurnost korisnicima, što je dokazano na velikom broju urađenih projekata i izvršenih instalacija (državne službe, banke, fabrike, velika, srednja i mala preduzeća, prodajni objekti, rezindencije, kuće i stanovi).

Mogućnost automatizacije procesa rada, tačnost, sigurnost, brzina, trajnost i cena, elementi su kojima se rukovode njihovi stručnjaci pri projektovanju i donošenju odluka, imajući u vidu da raznolikost i specifičnost svake delatnosti zahteva različit pristup i izbor odgovarajuće opreme. Salmont d.o.o. investira u svoje zaposlene osposobljavanjem u zemlji i inostranstvu kod svojih poslovnih partnera, nadograđujući njihovo postojeće znanje i prateći nova tehnološka dostignuća u svim delovim tehničke zaštite i bankarske opreme.
 
Spoljašnja zaštita

Pod pojmom spoljašnje ili tzv. perimetarske zaštite podrazumevaju se elektronski sistemi za zaštitu i ranu dojavu neovlašćenog prisustva u prostoru oko objekata koji se štite: rezidencijalni objekti, prostor oko vladinih objekata, sportski i slični objekti, razni fabrički krugovi, rafinerija nafte, objekata za skladištenje zapaljivih i drugih opasnih hemijskih materijala itd.
Sisteme spoljne zaštite oni mogu izvesti kao linijske ili zapreminske i vidljive ili nevidljive.

Vrste barijera kod spoljašnje zaštite:

Unutrašnja zaštita – najrasprostranjeniji vid elektronske zaštite ima primenu u protivprovalnoj dojavi i zaštiti od najmanjih trgovinskih, poslovnih i stambenih prostora, do velikih poslovnih centara, instituta, sportskih objekata itd.

Video nadzor - mogu da se koriste samostalno i u sistemu perimetarske zaštite, kontroli pristupa i uz podršku namenski kreiranih softvera.

Kontrola pristupa – primena je u sistemima zaštite, evidenciji radnog vremena, kontrole službe fizičkog obezbeđenja, ali i u većim sportskim centrima, naučnim institutima, bankama, državnim institucijama itd.

Protivpožarni sistemi - implementiraju sve postojeće sisteme za ranu dijagnostiku dima ili gasa povezujuci sa protivpožarnom centralom.

Integrisani sistemi - integracija više sistema tehničke zaštite u jedan centralni uređaj.

Specijalni sistemi - interfonski sistemi koji poseduju mogućnosti snimanja, praćenja i vremenskog ograničenja komunikacije.

Sistem za detekciju i ometanje - poseduje mogućnosti za detekciju svih modela bežične komunikacije i za to su dobili saglasnost RATEL-a.