INFONET-468X60-BANNER

Novo u firmi Salmont - stanice za punjenje električnih vozila

19.05.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Privredno društvo Salmont iz Beograda, prateći savremene trendove, novitete i zahteve tržišta uvodi novi segment u ponudu a to su stanice za punjenje električnih vozila. Salmont je autorizovani partner za instalaciju, održavanje i obuku AC i DC punjača pa tako i potrebnih programskih rešenja. Salmont je u mogućnosti da ponudi Wallbox punjače, brze AC i super brze DC punjače, za kućnu upotrebu, otvorena i zatvorena parkirališta, tržne i poslovne centre, hotele, benzinske stanice i sl.

Električni automobil je moguće puniti kod kuće u vikendici i garaži, otvorenom i zatvorenom parkingu, na poslu, benzinskim stanicama, tržnim i poslovnim centrima, javnim garažama, supermarketima, restoranima, hotelima i drugim lokacijama. Punjači se razlikuju po snazi i brzini punjenja. Tako brzina punjenja može biti spora (preko šuko utičnice od 8 do 15 sati punjenja), brza (AC punjač i to od 2,5 do 5 sati punjenja) i super brza (DC punjač 30 – 80% baterije unutar 30 minuta).

Svako električno vozilo radi na DC „struji“. Razlika između AC i DC punjača je u tome što AC punjač ne može puniti električno vozilo punom snagom kao što to može DC punjač. Da bi se električno vozilo AC punjačem moglo napuniti potrebno je naizmeničnu „struju“ ispraviti u jednosmernu preko ispravljača. Takav ispravljač se nalazi u automobilu na samom ulazu iza glavne utičnice.

Samim tim što dolazi do ispravljanja struje dolazi i do smanjenja snage koju ispravljač propušta. Super brzi DC punjač ima u sebi ugrađen ispravljač gde ispravlja i propušta veću snagu koju može iskoristiti i tako brže napuniti električno vozilo. Na tržištu trenutno postoje super brzi punjači kapaciteta 20kW i 50kW. Potrebno vreme punjenja standardne baterije kapaciteta 24kWh je oko 30 - 60 minuta. Stanice za punjenje električnih vozila opremljene super brzim DC punjačima namenjene su za jako frekventne lokacije poput benzinskih stanica i slično.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;