INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Javno-privatna partnerstva za veća ulaganja u infrastrukturu

11.07.2014. | Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović poručila je, u razgovoru sa predstavnicima opštine Beočin, da lokalne samouprave treba više da koriste model javno-privatnog partnerstva za razvoj lokalne komunalne infrastrukture.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Mihajlovićeva je, na trećem po redu prijemu za lokalne samouprave, razgovarala sa delegacijom Beočina, koju je predvodio predsednik opštine Bogdan Cvejić, o aktuelnim projektima i problemima u toj opštini, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Na sastanku u vladi je rečeno da će sva oštećenja na državnim putevima drugog reda u Vojvodini biti sanirana.

Taj posao biće poveren „Putevima Srbije“, zbog problema u preuzimanju nadležnosti nad tim putevima od pokrajinskih instititucija. U okviru tih radova biće saniran i državni put drugog reda Rakovac-Zmajac u opštini Beočin, koji će obići i nadležne inspekcije, kako bi proverile bezbednost te saobraćajnice.

Predstavnici Beočina su kao glavni problem naveli nedostatak novca za infrastrukturne projekte. Kako su naveli, toj opštini potrebna su značajna ulaganja u održavanje lokalnih puteva, u razvoj komunalne infrastrukture i opremanje industrijske zone, za koju je već pripremljena projektna dokumentacija i pribavljena građevinska dozvola.

Tim ministarstva će pomoći opštini da se poveže sa nadležnim državnim institucijama, kao i sa predstavnicima donatora koji bi mogli biti zainteresovani za projekte javno-privatnog partnerstva u toj opštini.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;