INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Javno-privatna partnerstva za veća ulaganja u infrastrukturu

11.07.2014. | Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović poručila je, u razgovoru sa predstavnicima opštine Beočin, da lokalne samouprave treba više da koriste model javno-privatnog partnerstva za razvoj lokalne komunalne infrastrukture.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Mihajlovićeva je, na trećem po redu prijemu za lokalne samouprave, razgovarala sa delegacijom Beočina, koju je predvodio predsednik opštine Bogdan Cvejić, o aktuelnim projektima i problemima u toj opštini, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Na sastanku u vladi je rečeno da će sva oštećenja na državnim putevima drugog reda u Vojvodini biti sanirana.

Taj posao biće poveren „Putevima Srbije“, zbog problema u preuzimanju nadležnosti nad tim putevima od pokrajinskih instititucija. U okviru tih radova biće saniran i državni put drugog reda Rakovac-Zmajac u opštini Beočin, koji će obići i nadležne inspekcije, kako bi proverile bezbednost te saobraćajnice.

Predstavnici Beočina su kao glavni problem naveli nedostatak novca za infrastrukturne projekte. Kako su naveli, toj opštini potrebna su značajna ulaganja u održavanje lokalnih puteva, u razvoj komunalne infrastrukture i opremanje industrijske zone, za koju je već pripremljena projektna dokumentacija i pribavljena građevinska dozvola.

Tim ministarstva će pomoći opštini da se poveže sa nadležnim državnim institucijama, kao i sa predstavnicima donatora koji bi mogli biti zainteresovani za projekte javno-privatnog partnerstva u toj opštini.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;