INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Mihajlović: Opštinske vlasti da dostave konkretne projekte (video)

03.07.2014. | Tanjug

Timovi Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, zajedno sa nadležnim javnim preduzećima, organizovaće narednih dana sastanke sa predstavnicima Surčina i Svrljiga, kako bi što pre počelo rešavanje problema u tim opštinama, najavljeno je danas u Vladi Srbije. Potpredsednicom vlade i ministarka Zorana Mihajlović se, na drugom po redu prijemu za lokalne samouprave, sastala sa predstavnicima tih opština, razmatrala njihove probleme i pozvala lokalne vlasti da dostave konkretne projekte, saopštilo je to ministarstvo.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Mihajlović je poručila da će Vlada Srbije, u saradnji sa gradskim vlastima Beograda, pomoći da se prevaziđu administrativni problemi kako bi bio završen put Boljevci-Jakovo na teritoriji Surčina. Ona je pozvala lokalnu samoupravu te najmlađe beogradske opštine da se za rešavanje komunalnih problema, kao što je izgradnja kanalizacije, sa konkretnim projektima obrati vladinoj Komisiji za javno privatno partnerstvo, kao i da aktivnije sarađuje sa gradskom upravom.

Posebna pažnja posvećena je divljoj gradnji koja je naročito uzela maha u zoni aerodroma Nikola Tesla, gde je odlučeno da se pojačanim radom inspekcije spreči nastavak takve prakse.

Predstavnici opštine Svrljig istakli su potrebu da bude izgrađen još jedan most preko reke Timok, a kao jedan od prioriteta izneli su i automatizaciju i osvetljavanje pružnog prelaza koji u trenutnom stanju predstavlja opasnost za građane. Jedan od zahteva opštinske vlasti bio je da država pomogne u rekonstrukciji lokalnih puteva i pojedinih ulica u Svrljigu, a izneti su i problemi sa vodosnabdevanjem u letnjem periodu.

Mihajlović je zadužila državne sekretare i pomoćnike u tom ministarstvu da zajedno sa „Putevima Srbije“ i „Železnicama Srbije“ pronađu modalitete da zahtevi lokalnih samouprava, koji se ocene kao realni, budu što pre rešeni.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;