INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Podgorica: Od jeseni gradnja sinagoge i jevrejskog centra

19.06.2014. | Novosti

Idejno rešenje i projekat za gradnju sinagoge i Jevrejskog kulturnog centra u Podgorici su završeni, a polaganje kamena temeljca očekuje se početkom jeseni, ozvaničio je predsednik Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Jaša Alfandari.

Predviđeno je, kako je „Pobjedi“ rekao Alfandari, da prvo počne izgradnja sinagoge, a od novca koji obezbedi Jevrejska zajednica zavisiće da li će se kulturni centar graditi uporedo sa njom, ili nakon završetka tih radova.

Podgorička sinagoga biće, kako je naveo predsednik Jevrejske zajednice, treći novosagrađeni objekat te vrste od Drugog svetskog rata, a na ceremoniji polaganja kamena temeljca očekuje se puno uglednih ljudi iz inostranstva.

- Svi žele to da vide. Takav centar ne postoji nigde na Balkanu. Ima nešto slično u Sofiji, ali to je jako staro. Očekujem da ćemo do kraja septembra imati na raspolaganju sav novac potreban za gradnju... – naveo je Alfandari.

Kompleks će, osim sinagoge, imati dodatni sadržaj smešten u okviru kulturnog centra koji će biti građen na tri nivoa. U Jevrejskoj zajednici planiraju da kompleks na godišnjem nivou ima oko 2.000 poseta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;