INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Subotica: Spajanje „Direkcije za izgradnju“ i „Zavoda za urbanizam“

10.06.2014. | RTV

Subotičko Gradsko veće usvojilo je rešenje po kojem će se Javno preduzeće „Zavod za urbanizam“ pripojiti „Direkciji za izgradnju grada“, a konačnu reč o ovoj fuziji daće Skupština grada Subotice.

Ovom odlukom doći će do spajanja ova dva javna preduzeća, koja su kao zasebni pravni subjekti poslovali od početka jula 2005. godine, kada su nastala iz tadašnjeg Javnog preduzeća „Zavod za urbanizam, izgradnju i uređivanju Opštine Subotica“.

U materijalima sa sednice Gradskog veća koji su priloženi uz ovo rešenje, navodi se da je odluka doneta od strane nadležnih organa dva preduzeća „zbog uočenih manjkavosti“, te da će se pripajanjem „Zavoda“ „Direkciji“ u budućem radu ostvariti brojne prednosti i uštede.

Neke od navedenih su smanjenje poreskog opterećenja preduzeća, zatim to da „Direkcija“ više neće plaćati „Zavodu“ usluge koje od njih naručuje, a samim tim neće plaćati ni porez, a takođe neće biti troškova rada nadzornog odbora. Novo preduzeće će imati jedinstven menadžment i jednog direktora, što će omogućiti uštedu značajnih finansijskih sredstava na ime zarade.

Svi dosadašnji radnici „Zavoda za urbanizam“, njih 43, postaće radnici „Direkcije za izgradnju“, čime će ovo preduzeće imati ukupno 108 zaposlenih.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;