IZOLACIJA-468X60-BANNER

Bugarska suspendovala radove na „Južnom toku"

09.06.2014. | RTS

Radovi na projektu „Južni tok“ u Bugarskoj su suspendovani, saopštio je bugarski premijer Plamen Orešarski, nakon susreta sa grupom američkih senatora. Orešarski je rekao da je Bugarska primila zahtev od Evropske komisije, nakon čega je naložio suspendovanje radova.

- Dalje aktivnosti će biti jasnije nakon dodatnih konsultacija s Briselom – rekao je Orešarski, a prenosi Itartas.

EU je u sredu zatražila od Bugarske da obustavi realizaciju „Južnog toka“. Predstavnica EK za energetiku, Sabina Berger, navela je tom prilikom dva pravna razloga za takav korak. Jedan je zahtev EK za usaglašavanje bilateralnih vladinih sporazuma za izgradnju „Južnog toka“ sa normama Trećeg energetskog paketa.

Pored toga, Brisel je osumnjičio Bugarsku za narušavanje evropskih pravila prilikom raspisivanje tendera za izgradnju infrastrukturnih projekata i davanja privilegija ruskim i bugarskim kompanijama.

Rusija još nije primila bilo kakvo službeno obaveštenje od Bugarske o suspenziji radova na „Južnom toku“, saopštilo je rusko ministarstvo energetike.

Ovo pitanje bi, međutim, moglo da bude pokrenuto na trostranom sastanku o gasu između predstavnika Rusije, Ukrajine i EU, koji bi trebalo da se održe u ponedeljak u Briselu, istakao je portparol pomenutog ruskog ministarstva.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;