INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Radovi na pruzi Stara Pazova-Novi Sad od 2015. godine

25.04.2014. | RTV

Modernizacija pruge Stara Pazova-Novi Sad, koja će biti finansirana sredstvima ruskog kredita u iznosu od 300 miliona evra, trebalo bi da počne krajem ove ili početkom iduće godine, najavio je generalni direktor „Železnica Srbije“ Dragoljub Simonović ističući da će ta pruga biti za brzine do 160 kilometara na sat.

Nakon promotivne vožnje muzejskog voza Romantika koji se posle tri godine pauze, vraća u redovan saobraćaj, Simonović je u Sremskim Karlovcima rekao novinarima da će projektna dokumentacija za prugu Stara Pazova-Novi Sad biti završena do polovine ove godine i da će nakon toga biti raspisan tender, kao i da je rok za završetak radova tri godine.

Ta deonica je duga 43 kilometra i predviđena je izgradnja drugog koloseka, dok će postojeći kolosek biti modernizovan. Planirano je da se radovi realizuju u tri faze: Stara Pazova-Beška, Beška-Inđija pustara i Inđija pustara-Novi Sad.

Simonović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da će za taj posao biti zadužena kompanija „Ruskih državnih železnica“ – „RŽD Internešenel“, i da će učestvovati više od 50 odsto domaćih firmi u izvođenju radova. Završetak radova se može očekivati krajem 2017. godinen.

Takođe, najavljeno je da bi početkom maja iz Rusije trebalo da stignu najsavremenije mašine koje će se uključiti u izgradnju pruge od Beograda do Pančeva, koja se takođe finansira ruskim kreditom.

Romantikom su se od Beograda do Sremskih Karlovaca vozili i predstavnici ruskih železnica i kineskih investitora, koji su zainteresovani za ulaganja u prugu od Novog Sada do Subotice i Budimpešte, o čemu su pregovori u toku.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;