IZOLACIJA-468X60-BANNER

Podrška i za kikindsku agro-industrijsku zonu

25.04.2014. | RTV

Kikinda je, prema informacijama iz Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave,  jedna od 25 opština i gradova čiji su projekti podržani u okviru Programa mera za podršku razvoja poslovnih zona. Za realizaciju tog programa, u budžetu za ovu godinu opredeljeno je više od 460 miliona dinara, a iznosi sredstava po projektu biće poznati nakon formiranja Vlade i imenovanja ministra.

Kako i sam program predviđa, odobreni su projekti koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta u lokalnim samoupravama, a opština Kikinda konkurisala je za sredstva kojima će biti nastavljeno infrastrukturno uređenje agro-industrijske zone.

Iako kompletan projekat agro-industrijske zone u Kikindi predugo traje, a sporo  se realizuje, sredstva po ovom projektu trebala bi da olakšaju nastavak radova.

Predračunska vrednost kompletnog projekta bila je, svojevremeno, čak 350 miliona dinara, a s obzirom na trenutne ekonomske okolnosti, opština Kikinda ne može sama „izgurati“ taj posao. Kako RTV nezvanično saznaje, u kikindskoj lokalnoj samoupravi očekuju da Ministarstvo po ovom projektu Kikindi odobri i do 40 miliona dinara.

Pored Kikinde, sredstva za projekte će dobiti Bela Palanka, Bela Crkva, Zrenjanin, Vlasotince, Bečej, Babušnica, Plandište, Sjenica, Knjaževac, Aleksinac, Koceljeva, Krupanj, Ljubovija, Svilajnac, Nova Varoš, Pančevo, Paraćin, Bajina Bašta, Požarevac, Prijepolje, Ruma, Smederevo, Surdulica i Ćuprija.

Svi projekti koje su predložile lokalne samouprave odnose se na izradu i kontrolu tehničke dokumentacije i izvođenje radova na infrastrukturnom opremanju poslovnih zona, kao i na unapređenje drugih infrastrukturnih kapaciteta u cilju privlačenja investicija.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...
Ciceron 10.10.2022.
Pitati struku ne znaci pitati obavezno one ...
DARKO 10.10.2022.
Sve je to lepo. Samo da se konsultuje struk...

;