Beograd: Počinje izgradnja Meriota

01.04.2014. | B-92

Izmeštanje stajališta gradskog prevoza na početku Vasine ulice moglo bi da znači da uskoro počinju radovi na izgradnji prvog „Meriot“ hotela u Beogradu. Iz kompanije „PFB propertiz“, koja je investitor ovog projekta, krajem prošle godine je rečeno da su pribavljene sve neophodne dozvole za početak izgradnje hotela „Kortjard baj Meriot“ u Beogradu, kao i da bi sa radovima trebalo da se krene početkom 2014.

Prva naznaka početka radova na transformaciji nekadašnje zgrade „Jugodrva“ u moderan hotel dolazi iz uprave grada Beograda koja je saopštila da će zbog izvođenja radova u ulici Vase Čarapića na uglu sa Dositejevom (upravo na lokaciji budućeg „Meriota„), do 20. maja 2015. godine deo trotoara i kolovoza biti zauzet, zbog čega je stajalište „Trg republike”, u smeru ka Studentskom trgu, privremeno izmešteno.

U saopštenju se navodi da je „Direkcija za javni prevoz“ opredelila novu lokaciju privremenog stajališta „Trg republike“ u smeru ka Studentskom trgu, ispred objekta Vase Čarapića 14, odnosno posle raskrsnice ulica Vasina-Dobračina, nakon pešačkog prelaza u dužini od 18 metara. Dodaje se i da se tokom izvođenja radova ne menja režim rada linija javnog prevoza.

Podsetimo, predstavnici kompanije „PSP Farman“ (u okviru koje posluje preduzeće „PFB propertiz“) i lanca hotela „Meriot Internešnl“ potpisali su krajem 2011. godine menadžerski ugovor o izgradnji prvog „Kortjard baj Meriot“ hotela u Beogradu.

„Kortjard baj Meriot“ je brend hotela namenjen prvenstveno poslovnim ljudima. Beogradski hotel imaće 115 soba koje zadovoljavaju tehničke standarde brenda, uz sve prateće sadržaje koje ovakav objekat mora da ima. Pored hotela „Kortjard baj Meriot“, kompanija „PSP Farman“ u Beogradu već realizuje i stambeno-poslovni kompleks „Vest 65" na Novom Beogradu.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


GROLIT-RAD
GROLIT-RAD
BEOGRAD-OSTRUŽNICA
www.grolitrad.rs

PLOTING
PLOTING
BEOGRAD-BORČA
www.ploting.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...