INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Dom omladine u Čelarevu kao nov

19.03.2014. | Dnevnik

Skoro celu godinu trajala je rekonstrukcija objekta koji je nekada bio Dom omladine u Čelarevu. Naime, prilikom privatizacije ovdašnje pivare koju je kupila kompanija "Karlsberg", u vlasničkim knjigama našao se i Ddom omladine.

Gotovo dve decenije u ovom zdanju koje je bilo zapušteno, nije održana ni jedna manifestacija. Međutim, "Karlsberg" je dao Dom omladine na korišćenje mesnoj zajednici i njemu je konačno vraćen stari sjaj.

Inicijativa za rekonstrukciju pokrenuta je još pre četiri godine i konačno je lokalna samouprava na čelu sa presednikom opštine Aleksandrom Đedovcem i njegovim zamenikom Bojanom Radmanom imala sluha.

Odobren je novac pa Čelarevo konačno ima Dom omladine za ponos. Projekat rekonstrukcije uradio je Igor Latković, arhitekta iz Čelareva.

- Ostale su još da se urade samo sitnice – kaže Latković. - Za sada imamo privremene stolice, a uskoro bi trebalo da stignu nove koje neće biti fiksirane za pod već će moći da se sklone kako bi se ovde mogli održavati i koncerti.

Kako kaže, na projektu sale radio je oko tri meseca i trudio se da formom sale postigne akustičnost. Boje su birane tako da ne odvlače pažnju od onoga što se dešava na sceni. Vođeno je računa o svakom detalju.

Sala je urađena kao multifukcionalna tako da osim koncerata tu će se održavati i pozorišne predstave, a u planu je i postavljanje bioskopskog platna, dodao je Igor Latković.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;