Bečej: Počinje izgradnja centra za doradu semena

12.03.2014. | Dnevnik

Dugo najavljivana investicija nemačke kompanije KWS, izgradnja "Centra za doradu semena", počela je da se realizje u Industrijskoj zoni Bečeja. Kamen temeljac kapitalnog projekta zajedno su položili ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave i v.d. ministra privrede Igor Mirović i direktor kompanije KWS za Srbiju Suad Kumbarić. Reč je o investiciji vrednoj 40 miliona dinara, koja će zaposliti preko 200 radnika.

- Naša je vizija da u svakoj opštini imamo moćnog investitora koji će biti nosilac privrednog života. Kompanija KWS više nije gost u Bečeju, već domaćin koji će služiti za uzor drugim investitorima – rekao je Igor Mirović na skupu povodom početka realizacije kapitalnog projekta.

- Ovo je trenutno najvažnija investicija naše kompanije. Prvi smo od semenskih kuća prepoznali da je Vojvodina pravi region za proizvodnju semena i, evo, radimo našu prvu grinfild investiciju. Zahvalio bih se rukovodstvu Bečeja što su bili predusretljivi i pomogli nam da na vreme započemo radove, kako bismo ih u očekivanom roku do avgusta i završili. Iskreno se nadam da će izvođači radova, koji su uglavnom iz Srbije, biti ekspeditivni, te da ćemo prvi kukuruz primiti već prvih nedelja avgusta, a svečano otvaranje bi moglo biti krajem avgusta ili početkom septembra – dodao je direktor KWS za Srbiju Suad Kumbarić.

Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević je rekao da ostvarenjem ove investicije lokalna samouprava šalje jasnu poruku svim zainteresovanim investitorima, inostranim i domaćim, da je Bečej pogodna destinacija za ulaganje kapitala.
 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...