INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi Sad: Saniran rezervoar "Mišeluk"

06.03.2014. | Dnevnik

Završena je rekonstrukcija zatvaračnice i rezrvoara "Mišeluk", vredna devet miliona dinara, a od jula bi preko ovog rezervoara trebalo da se stabilizuje vodosnabdevanje Petrovaradina i Sremskih Karlovaca, rečeno je tokom obilaska ovog postrojenja "Vodovoda i kanalizacije". Gradonačelnik Miloš Vučević, njegov pomoćnik Vladimir Jelić i direktor "Vodovoda" Dragan Božić obišli su ovo, četvrt veka staro postrojenje, koje je, do nedavno, bilo u veoma lošem stanju.

- Svako ulaganje u vodovodnu mrežu i objekte vodovoda znači sigurnost za naše sugrađane. Rezervoar "Mišeluk" trenutno snabdeva samo deo sremske strane, a u bliskoj budućnosti preuzeće i Sremske Karlovce i veći deo Petrovaradina, što će meštanima ovih mesta doneti stabilnije vodosnabdevanje – izjavio je Vučević, dodavši da "Vodovod" odgovorno održava karlovački vodovod, iako je to druga opština, i da Novi Sad pruža podršku značajnim investicijama za bolju uslugu na sremskoj strani grada i u Karlovcima.

Vučevićev pomoćnik za komunalni sistem i energetiku Vladimir Jelić naveo je da je tokom prethodne dve godine "Vodovod" gradio četiri kilometra dugačak cevovod od "Mišeluka" do rezervoara "Doka" u Sremskim Karlovcima.

- Cevovod bi trebalo da bude završen krajem jula, te će, uz sanaciju "Mišeluka", osigurati daleko kvalitetnije snabdevanje vodom sremske strane grada. Karlovci će, nakon završetka ovog posla, biti izdeljeni u više zona snabdevanja, sa normalizovanim pristiscima, a zagarantovano je i bolje snabdevanje vodom Petrovaradina – naveo je Jelić, uz napomenu da time grad pokazuje rešenost da građani Petrovaradina i Karlovaca ne budu građani drugog reda, s istim kvalitetom života kao i u Novom Sadu.

- Rekonstrukcija rezervoara "Mišeluk", izgrađenog pre 25 godina, morala je da bude potpuna, zbog njegovog lošeg stanja. Sanirana je betonska konstrukcija, postavljen novi krov, uređeni su unutrašnji zidovi i urađena je nova hidroizolacija... Kada "Mišeluk" preuzme snabdevanje Petrovaradina i Karlovaca, rezervoar "Trandžament" i pumpna stanica "Stari Štrand" biće ugašeni – zaključio je direktor "Vodovoda" Dragan Božić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;