INFONET-468X60-BANNER

Pirot: Mostovi na Nišavi

26.02.2014. | PlusOnline

Vremenske prilike pogodne su za realizaciju građevinskih radova. Plan i program rada "Direkcije za izgradnju" usvojen je decembra tako da su pripreme oko pokretanja procedura javnih nabavki započete već januara, i sve je spremno da započnu planirani radovi.

- To znači da u toku leta možemo da očekujemo da bude završen rekonstruisani most "Gazela", i to našim sredstvima. Ono što je važno to je i izgradnja mosta na "Drugom ringu". Opština će u ovom projektu učestvovati u saradnji sa Ministarstvom regionalnog razvoja i lokalne samouprave. Ukupna vrednost radova je 130 miliona dinara, od toga 60 miliona dinara obezbediće Ministarstvo preko "Evropske investicione banke", dok će 70 miliona dinara biti obezbeđeno iz budžeta lokalne samouprave – kaže Branislav Kostić, direktor "Direkcije za izgradnju".

Saobraćajnica je došla praktično na sto metara sa obe strane Nišave. Izgradnja mosta obuhvata i završetak pristupnih saobraćajnica sa jedne i druge strane mosta. Tako će se dobiti most koji spaja Tijabaru i Pazar sa pristupnim saobraćajnicama i tu se priča oko "Drugo ringa" na neki način zatvara. Ostaju još dva uska grla kod pazarskog starog groblja i na raskrsnici ulice Kozaračke i Srpskih vladara kod kasarne, dva kružna toka koji će se u narednom peirodu raditi kada budu rešeni imovinsko pravni odnosi.

- Tokom ove godine "Direkcija za izgradnju" realizovaće i druge poslove planirane Programom – dodaje Kostić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;