Pirot: Mostovi na Nišavi

26.02.2014. |

Vremenske prilike pogodne su za realizaciju građevinskih radova. Plan i program rada "Direkcije za izgradnju" usvojen je decembra tako da su pripreme oko pokretanja procedura javnih nabavki započete već januara, i sve je spremno da započnu planirani radovi.

- To znači da u toku leta možemo da očekujemo da bude završen rekonstruisani most "Gazela", i to našim sredstvima. Ono što je važno to je i izgradnja mosta na "Drugom ringu". Opština će u ovom projektu učestvovati u saradnji sa Ministarstvom regionalnog razvoja i lokalne samouprave. Ukupna vrednost radova je 130 miliona dinara, od toga 60 miliona dinara obezbediće Ministarstvo preko "Evropske investicione banke", dok će 70 miliona dinara biti obezbeđeno iz budžeta lokalne samouprave – kaže Branislav Kostić, direktor "Direkcije za izgradnju".

Saobraćajnica je došla praktično na sto metara sa obe strane Nišave. Izgradnja mosta obuhvata i završetak pristupnih saobraćajnica sa jedne i druge strane mosta. Tako će se dobiti most koji spaja Tijabaru i Pazar sa pristupnim saobraćajnicama i tu se priča oko "Drugo ringa" na neki način zatvara. Ostaju još dva uska grla kod pazarskog starog groblja i na raskrsnici ulice Kozaračke i Srpskih vladara kod kasarne, dva kružna toka koji će se u narednom peirodu raditi kada budu rešeni imovinsko pravni odnosi.

- Tokom ove godine "Direkcija za izgradnju" realizovaće i druge poslove planirane Programom – dodaje Kostić.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 20.09.2021.
Najlakše se legalizacija rešava tako što se...
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...