Stanari naselja Stepa Stepanović: Tražimo da se ispune obećanja iz ugovora

26.02.2014. | 24sata

Stanari naselja "Stepa Stepanović" u Beogradu poručili su da ne žele da ih bilo ko koristi za naknadno sticanje novčane dobiti ili da budu povod usmenih predizbornih obećanja, ali traže da investitor ispuni svoje obaveze preuzete kupoprodajnim ugovorom.

Delegacija stanara će pokušati da u razgovorima sa predstavnicima Vlade Srbije, ministrom građevine, članovima Privremenog organa grada Beograda, kao i direktorom "Građevinske direkcije Srbije", predoči činjenično stanje, probleme u naselju i puteve njihovog rešenja.

- Tražićemo da se reši problem izgradnje benzinske pumpe sa pretakalištem za tečni naftni gas, modularnog kaveza za prodaju tečnog naftnog gasa u bocama, podzemnog čeličnog rezervoara za tečni naftni gas, autoperionice. Tražimo da se tokom sledeće tri nedelje pokrene pitanje izgradnje Doma zdravlja, odnosno preduzmu konkretne radnje koje će voditi prema njegovoj realizaciji – navodi se u saopštenju stanara.

Stanari traže da se reši problem bezbednosti ulaznih saobraćajnica u naselje, da se ispoštuju zakonske norme i uvaže preporuke stručnih službi.

- Reklamiran nam je multifunkcionalni objekat, sa tržnim centrom, Domom zdravlja, sadržajima za kulturni život stanovnika naselja, a od pratećih sadržaja nijedan još nije počeo da se gradi – ukazali su stanari.

Umesto dve škole, dva vrtića i jednog depandansa, trenutno funkcioniše samo depandans u kome je upisano 180 mališana koji čekaju na izgradnju vrtića.

Stanari su naglasili da je počelo obeležavanje parcele verskog objekta (hram-brvnara) i zgrade duhovno-kulturnog centra na lokaciji koja je prema novom Urbanističkom projektu predviđena za tržni centar sa jedinicom primarne zdravstvene zaštite.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 29.03.2020.
Divno..da li neko zna koja je to boja i gde...
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...