INFONET-468X60-BANNER

Mali: Pionirski grad će biti vraćen deci

21.02.2014. | Novosti

Jedan od prioriteta Beograda je briga o najmlađima, a do kraja godine biće izgrađena tri obdaništa i jedna osnovna škola, najavio je danas predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali.

Mali je prilikom obilaska gradilišta obdaništa u izgradnji u Vojvođanskoj ulici na Novom Beogradu najavio da će objekat biti završen do kraja aprila, a da će u njemu biti smešteno više od 300 mališana. Ukupna vrednost radova, kako je rekao, je 195 miliona dinara.

Mali je naveo da će vrtić u naselju Stubline u Obrenovcu biti završen do maja, a početi sa radom u avgustu i podsetio da će prve nedelje marta početi radovi na izgradnji vrtića i škole u naselju "Stepa Stepanović", koji bi trebalo da budu otvoreni do početka nove školske godine.

Mali je rekao i da će Beograd raditi na rekonstrukciji "Pionirskog grada" ističući da će taj prostor biti vraćen pravoj nameni najverovatnije do kraja leta i da će služiti za rekreaciju mališana, a ne za kuću "Velikog brata".

- Objekti koji se grade u Beogradu su vlasništvo grada i finansiraju se iz sredstava grada i Beograđana: to nije ni moja ni Đilasova (bivšeg gradonačelnika) lična imovina, već imovina grada – rekao je Mali i dodao da će grad i u narednim godinama nastaviti sa gradnjom objekata za smeštaj dece kako bi se pokrile sve potrebe.

Predsednik Odbora za prava deteta Skupštine Srbije Nebojša Stefanović naveo je da vrtići treba da budu urađeni po najasavremenijim standardima i poručio da mu je drago što vidi da Privremeni organ Beograda naporno radi i da će vrtić na Novom Beogradu, kao i na Voždovcu i u Obrenovcu biti savremeni i u skladu sa svetskim standardima.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;