IZOLACIJA-468X60-BANNER

Radovi na Koridoru 10 punom parom (video)

18.02.2014. | PlusOnline

Radovi na trasi Koridora 10 na teritoriji Opštine Pirot, kao i ostali radovi na trasama Koridora 10, odvijaju se nesmanjenim tempom već nekoliko meseci. Pomoćnik direktora preduzeća "Koridori Srbije", Milovan Bekrić, kaže da se na svim gradilištima poslovi odvijaju bez većih problema i u skladu sa planiranom dinamikom.

- Svuda se radi sedam dana u nedelji po 24 časa, na svim lotovima i gotovo bez većih problema. Što se tiče deonice Istok gde je radila austrijska "Alpina", na četiri lota, mi smo krajem prošle godine imali veliki posao da bismo ušli u prceduru novog tendera i u što kraćem roku smo uradili novu tendersku dokumentaciju. Za koji dan, odnosno 20. februara, biće poznati preliminarni podaci o budućim izvođačima radova, s obzirom da će toga dana biti zvanično otvorene ponude – navodi Bekrić.

Što se tiče gradilišta kod Dimitrovgrada, posle probijanja tunela Progon, probijen je i tunel Pržojna padina koja se nalazi u sklopu obilaznica oko Dimitrovgrada do granice sa Bugarskom. Završetak radova na ovom projektu se očekuje sredinom 2014. godine.

- Kade je reč o tunelu Sarlah, verujem da to Piroćance posebno interesuje već su prokopana 92 metra leve cevi tunela, a počeli su i radovi na izlaznom portalu desne cevi. Dužina tunela je 470 metara a završetak poslova je predvidjen za jun iduće godine – kaže Bekrić

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;