Za dve nedelje počinje izgradnja škole u naselju Stepa Stepanović

14.02.2014. | BeoInfo

Direktor "Agencije za investicije i stanovanje" grada Beograda Luka Petrović najavio je u izjavi da ova agencija spremno dočekuje početak građevinske sezone.

- Već tokom marta počinjemo rekonstrukciju ulice Vojvode Stepe na Voždovcu, a u drugoj polovini godine počinjemo kompletnu rekonstrukciju trga Slavija i bulevara Oslobođenja do Veterinarskog fakulteta. Trg Slavija će dobiti potpuno novi izgled sa podzemnim prolazima za pešake, fontanom u središtu trga, posebnom kolovoznom trakom za tramvaje i gradski saobraćaj i tri kolovozne trake za automobile. Sa ponosom mogu da kažem da će Slavija postati jedan od najlepših trgova u Beogradu – naglasio je Petrović. - Što se tiče visokogradnje više ćemo se usmeriti na stanogradnju jer je u planu izgradnja stanica za izbegla i raseljena lica u naselju Ovča koje gradimo u saradnji sa UNHCR-om, socijalni stanivi u ulici dr Ivana Ribara na Novom Beogradu i završetak socijalnih stanova u naselju Kamendin u Zemun polju.

Tokom ove godine ćemo uraditi više škola, vrtića i zdravstvenih ustanova. Već 28. februara, nakon sprovedene procedure i dobijanja građevinske dozvole, počinje se sa izgradnjom osnovne škole u naselju Stepa Stepanović na Voždovcu. Ova osnovna škola imaće površinu 6.300 kvadrata. Nekoliko dana nakon toga, čim se dobije građevinska dozvola počinje se i sa izgradnjom vrtića u naselju Stepa Stepanović, površine oko 2.500 kvadrata. I škola, i vrtić biće završeni 31. jula i deca će moći da u njima počnu novu školsku godinu, rekao je Luka Petrović.

On je istakao da će još dva objekta namenjena deci biti završena krajem aprila i to vrtić u bloku 61 na Novom Beogradu i vrtić u naselju Stubline u opštini Obrenovac. Luka Petrović je istakao da će agencija u narednom periodu morati da učini puno napora kako bi se otklonili nedostaci na objektima koji su građeni prethodnih pet godina u Beogradu.

- Nećemo više dozvoljavati da se objekti, a posebno škole i vrtići grade nesolidno pa da se odmah nakon isteka garantnog roka pojavljuje prokišnjavanje krovova, otpadanje oluka i pucanje instalacija. Novo rukovodstvo agencije se susrelo sa veoma mnogo primedbi od strane korisnika do sada izgrađenih objekata na kvalitet gradnje tako da ćemo ubuduće posvetiti više pažnje kvalitetu radova i izboru materijala – istakao je Petrović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...