INFONET-468X60-BANNER

Na Paliću se gradi najveće studentsko odmaralište

14.02.2014. | Tanjug

Ministarstvo prosvete uložiće na Paliću više stotina miliona dinara u izgradnju jednog od najvećih i najmodernijih studentskih odmarališta u Srbiji. Početkom godine počela je prva od pet planiranih faza rekonstrukcije, adaptacije i dogradnje nekadašnjeg Omladinskog naselja na Paliću, koje bi prema zamišljenim projektima trebalo da bude jedno od najmodernijih i najvećih odmarališta u zemlji.

Pomoćnik ministra prosvete zadužen za studentski standard Slobodan Stupar rekao je da je u pitanju investicija vredna više stotina miliona dinara, a da je ministarstvo potrebna sredstva obezbedilo iz kredita "Evropske banke za obnovu i razvoj".

- Ovo je jedna od većih investicija u studentskom standardu, koji je izuzetno značajan, jer je jedan od stubova visokog obrazovanja i omogućava ono što zahteva Bolonjski proces: mobilnost i dostupnost studenata u svim vidovima obrazovanja – rekao je Stupar.

U toku je rekonstrukcija nekoliko objekata koji će biti dograđeni, rekonstrukcija restorana, a u planu je i izgradnja olimpijskog bazena, kongresnih sala i svih drugih sadržaja koji studentima iz naše zemlje treba da omoguće ugodan boravak, rekreaciju, odnosno edukaciju.

- Prema sredstvima koje mislimo da ćemo da obezbedimo, obezbedićemo pun sadržaj ovog objekta sa pratećim sportskim terenima, kongresnim halama, bazenom – rekao je Stupar.

Kapacitet budućeg studentskog odmarališta na Paliću biće 800 mesta, a jedan deo moći će da koriste i turisti. Naime, s obzirom na visoke troškove održavanja jednog ovakvog kompleksa, moći će da se turistima ponudi do jedne trećine kapaciteta, čime će i turistička ponuda na Paliću biti upotpunjena.

Započetim radovima prethodio je dug period pripreme, izrade i usvajanja planskih dokumenata, kao i samih projekata, a prva faza treba da bude završena do sredine godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;