IZOLACIJA-468X60-BANNER

Na Paliću se gradi najveće studentsko odmaralište

14.02.2014. | Tanjug

Ministarstvo prosvete uložiće na Paliću više stotina miliona dinara u izgradnju jednog od najvećih i najmodernijih studentskih odmarališta u Srbiji. Početkom godine počela je prva od pet planiranih faza rekonstrukcije, adaptacije i dogradnje nekadašnjeg Omladinskog naselja na Paliću, koje bi prema zamišljenim projektima trebalo da bude jedno od najmodernijih i najvećih odmarališta u zemlji.

Pomoćnik ministra prosvete zadužen za studentski standard Slobodan Stupar rekao je da je u pitanju investicija vredna više stotina miliona dinara, a da je ministarstvo potrebna sredstva obezbedilo iz kredita "Evropske banke za obnovu i razvoj".

- Ovo je jedna od većih investicija u studentskom standardu, koji je izuzetno značajan, jer je jedan od stubova visokog obrazovanja i omogućava ono što zahteva Bolonjski proces: mobilnost i dostupnost studenata u svim vidovima obrazovanja – rekao je Stupar.

U toku je rekonstrukcija nekoliko objekata koji će biti dograđeni, rekonstrukcija restorana, a u planu je i izgradnja olimpijskog bazena, kongresnih sala i svih drugih sadržaja koji studentima iz naše zemlje treba da omoguće ugodan boravak, rekreaciju, odnosno edukaciju.

- Prema sredstvima koje mislimo da ćemo da obezbedimo, obezbedićemo pun sadržaj ovog objekta sa pratećim sportskim terenima, kongresnim halama, bazenom – rekao je Stupar.

Kapacitet budućeg studentskog odmarališta na Paliću biće 800 mesta, a jedan deo moći će da koriste i turisti. Naime, s obzirom na visoke troškove održavanja jednog ovakvog kompleksa, moći će da se turistima ponudi do jedne trećine kapaciteta, čime će i turistička ponuda na Paliću biti upotpunjena.

Započetim radovima prethodio je dug period pripreme, izrade i usvajanja planskih dokumenata, kao i samih projekata, a prva faza treba da bude završena do sredine godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...

;