INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Niče osam novih podzemnih garaža

12.02.2014. | 24sata

Vozači najveće muke sa parkiranjem imaju u krugu "dvojke" i okolini pijaca. U "Parking servisu" naglašavaju da u tim delovima grada ima najviše nepropisno parkiranih automobila, pa su zato analizirali više od 20 različitih lokacija i predložili detaljne projekte izgradnje podzemnih garaža na osam adresa: Đeram, Đure Đakovića, Gavrila Principa, Kosovke devojke, Pejton, Pinki, Robna kuća u Zemunu i Ustanička.

 

- Trenutno sa gradom i gradskim pijacama razmatramo i plan izgradnje podzemnih garaža ispod velikih pijaca u kojima će se parkiranje naplaćivati do 17 sati, a posle toga će stanari koji žive u blizini moći da se parkiraju po povlašćenim cenama – objašnjava Čupković.

Ovakvi projekti su šansa i za potencijalne investitore da, u saradnji s "Parking servisom", ulože u izgradnju novih garaža u okviru javno-privatnog partnerstva. Recimo, izgradnja garaže sa 121 parking mestom koliko ima ona kod "Vukovog spomenika" košta nekoliko miliona evra, a ostvaruje godišnje prihode između 14 i 15 miliona dinara. Lokalne samouprave nisu u mogućnosti da takve investicije finansiraju iz svog budžeta.

- Javni sektor bi u uzgradnji podzemnih garaža učestvovao imovinom, a privatnik novčanim sredstvima za izgradnju infrastrukture. Na taj način bi se i sistematski rešio problem nesavesnog parkiranja u gradu i nestala bi nelegalna parkirališta. Osim toga pokrenuli smo veliki investicioni projekat nadogradnje garaže "Obilićev venac" sa dve etaže, odnosno četiri polunivoa, kojom će se dobiti 220 novih parking mesta u samom centru grada – kaže Čupković.

Novo parkirališe kod "Pinkija" u maju

- Na inicijativu opštine Zemun krenuli smo sa uređivanjem zapuštenog platoa ispred "Pinkija". Na tom prostoru ćemo izgraditi novo parkiralište sa 172 parking mesta i to iz budžeta JKP "Parking servis". Radovi na samoj izgradnji će početi najkasnije do kraja meseca i biti završeni u maju – najavljuje Čupković.

 

Komentari: 1

Центар 12.02.2014 12.42.12

Међу наведеним локацијама не видим ни једну која би решила проблем паркирања у најужем центру града, односно тамо где је црвена зона најзаступљенија. У многим улицама је забрањено паркирање, па су станари принуђени да паркинг потраже у околним улицама где иначе паркирају станари тих улица. Свакодневна потрага за паркингом доводи до лудила људе који живе у самом центру Београда.

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;