INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nazire se nastavak gradnje vrtića

11.02.2014. | Novosti

"Fond za kapitalna ulaganja" AP Vojvodine dao je saglasnost za pokretanje takozvanog pregovaračkog postupka javne nabavke za nepredviđene radove, na koju u sremskokarlovačkoj opštini čekaju od septembra kako bi nastavili gradnju vrtića na Dudari, što znači da bi uskoro moglo da se očekuje da majstori opet počnu da rade na tom gradilištu. Davanju ove saglasnosti prethodio je sastanak direktora "Fonda" Nebojše Malenkovića sa predstavnicima izvođača radova i lokalne samouprave u Sremskim Karlovcima prošle sedmice.                              

Po rečima predsednika sremskokarlovačke opštine Milenka Filipovića, do obustave radova došlo je zbog usklađivanja projektne dokumentacije sa novim propisima. Pošto je taj postupak završen nedostajala je samo ova saglasnost da bi se nastavilo s poslom.            

- Očekujemo da će za desetak dana, budući da se radi manje-više o unutrašnjim radovima, gradnja objekta biti nastavljena – kaže Filipović.- Sasvim je sigurno da će vrtić u građevinskom smislu u potpunosti biti završen, kao što sam i ranije govorio, do sredine proleća. Onda nas očekuju pripreme za uređenje pristupa objektu, njegovog priključka na infrastrukturu, izgradnja javne rasvete, rampe, ograde. Tu treba dodati i opremanje enterijera mobilijarom koji je prilagođen potrebama dece. Realno je očekivati da na jesen ove godine taj objekat primi karlovačke mališane, tačnije  u septembu kada se predviđa njegovo otvaranje.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;