Užice, uskoro radovi na sanaciji fabrike vode (video)

07.02.2014. | RTS

- U predstojećim poslovima na sanaciji akumulacije jezera Vrutci i fabrike vode, Užičanima će stručna pomoć biti najpotrebnija u delu koji je vezan za ispitivanje kvaliteta vode u jezeru i praćenje promena u njemu – kaže direktor JKP "Vodovod" Užice Dragan Simić.

Procena je da će ceo projekat sanacije fabrike vode koštati između 70 i 100 miliona dinara, planiran je u fazama, a prva će uključiti ozoniranje i promenu peska, koja nije rađena od otvaranja fabrike, rekao je Simić i dodao da se očekuje da će rokovi za završetak sanacije i rekonstrukcije biti 260 do 270 dana.

- Pred nama je mnogo rada i ulaganja – rekao je Simić, ističući da je konačno rešenje za vodosnabdevanje Užičana akumulacija jezera Vrutci, koja je još van funkcije zbog pojave algi.

Danas (7. februar 2014.) će biti gotovi rezultati treće analize vode iz užičkog gradskog vodovoda, kaže Simić i najavljuje da će, ako i ti, konačni rezultati potvrde da više nema algi, biti ukinuta zabrana za korišćenje vode za piće i pripremanje hrane u Užicu.

Od 26. decembra, kad je Republička sanitarna inspekcija donela Rešenje o zabrani korišćenja vode za piće i spremanje hrane iz užičkog vodovoda, građani se posle izgradnje alternativnog cevovoda sa pijaćom vodom snabdevaju sa izvorišta Sušička vrela u opštini Čajetina.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...