INFONET-468X60-BANNER

Napreduje "Frezeniusova" fabrika

06.02.2014. | Dnevnik

Nova fabrika Frezenius medikal ker", poznate nemačke farmaceutske kuće, gradi se u vršačkom tehnološkom parku od septembra, a već mesec dana je u prednosti u odnosu na planirane rokove, rečeno je prilikom posete gradskih čelnika gradilištu. Predsednik opštine Vršac Čedomir Živković i njegov savetnik Siniša Vučinić obišli su gradilište sa direktorom proizvodnje "Frezenius medikal ker" Vojislavom Bugarskim, koji je najavio zapošljavanje 460 radnika u ovoj fabrici, kao i nove projekte za proširenje prizvodnje.

Građevinski radovi na glavnoj zgradi, proizvodnoj hali završeni  su, a slede radovi na vodovodu, kanalizaciji i elektro-instalacijama. Tu je trenutno angažovano150 radnika, u narednim danima montiraće se kotlovi, prskalice, trasformatori, liftovi i druga oprema, izvestio je Bugarski.

Proizvodni program iz stare se prebacuje u novu fabriku, sa planom da u će se u bliskoj budućnosti udvostručiti prizvodnja arterio-venskih sistema, a izvoz povećati na oko 50 do 60 milina evra godišnje. Nastavlja se i dosadašnji program prizvodnje dijalizatora i koncetnrovanih rastvora, investicija je vredna 1,2 miliona evra i tu će raditi novih 30 radnika. Za nove programe u ovoj branši očekuje se dozvola nadležnih organa. Bugarski je rekao da su se nemački investitori odlučili da svoju fabriku ovde grade zbog dobre stručne radne snage, dobre komunalne opremljnosti i jeftinog građevinskog zemljišta.

Predstavnici Vršca izrazili su zadovoljstvo što ugledni investitori dolaze na ovo područje. Za to je zaslužna i opština, jer je  upola smanjila eko-takse i porez na imovinu i dala druge pogodnosti za ulagače.

Sada u vršačkom pogonu "Frezeniusa" radi 540 radnika, po preseljenju u novu fabriku posao će dobiti još 460. U novu fabriku na 15 hiljada kvadrata  uloženo je više od 16 miliona evra. Početak rada nove fabrike planiran je za sredinu novembra meseca ove godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;