IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Šabac: Obveznicama završavaju započeto

31.01.2014. | Danas

Još 2005. godine zatvoren je gradski bazen u Šapcu. Otvoren je 1977. godine u okviru SC "Zorka", sa velikom sportskom halom, terenima za košarku, tenis, fudbal... Ali zbog ekonomskih problema "Zorke" počeli su problemi sa održavanjem i grejanjem, a oluja je 2001. godine srušila spoljni stakleni zid, srećom bez većih posledica po plivače.

Gradska vlast planirala je izgradnju jednog velikog, olimpijskog bazena, i jednog manjeg na kompleksu plaže Stari grad, ali se odustalo od toga jer su predračuni pokazivali cifru veću od pet miliona evra, a ni arhitekte sa svojim planovim se nisu proslavili. Zbog toga je pre četiri godine nađeno jeftinije rešenje, izgradnja na postojećoj lokaciji bivšeg bazena, a to je gradu besplatno ustupio Miroslav Bogićević, vlasnik "Farmakoma", koji je kupio SC "Zorka" sa halom. Ovaj projekat ušao je i u gradski budžet, sa cifrom od 250 miliona dinara, a izgradnju bi pomogla i republika na ime pospešivanja građevinarstva.

Međutim, za sada utrošeno je oko sto miliona dinara, iskorišćena ranija školjka bazena, ali glavni posao opremanja, instalacije i završni radovi su stali. Zbog toga je Gradska skupština donela odluku o izdavanju municipalnih obveznica u iznosu od 400 miliona dinara čime bi se obezbedila potrebna sredstva za završetak bazena. Ovaj način zaduživanja znatno jeftiniji od korišćenja bankarskih kredita gde su prosečne kamate oko 16 odsto. Ovaj predlog podržalo je i Ministarstvo finansija, a očekuje se da ovaj šabački "Skadar na Bojani" bude konačno završen. Istina, u gradu ima otvoren plivački bazen, ali je on u privatnom vlasništvu, sa ne baš jeftinim ulaznicama.

Šapčane posebno iritira što su u proteklih desetak godina izgrađeni bazeni u okolnim mestima, Vladimircima, Lipolistu, Bogatiću, Loznici, čak i u manjim selima, a da je nekada jedini zatvoreni bazen na području podrinskog regiona zatvoren.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;