PRIJAVA-468X60-BANNER

Austrija: Država tuži šest banaka zbog propasti "Alpine"

20.01.2014. | Novosti

Sudski spor banaka i Republike Austrije oko propalog koncerna "Alpine" ulazi u sledeću rundu, pošto je država odlučila da ospori sporazum o preuzimanju odgovornosti iz 2010. godine. Država, kako prenosi bečki dnevnik "Standard" smatra da je preuzela garancije za "Alpine", jer je od strane šest banaka bila zavedena. U sporu se radi o 80 miliona evra.

Šest banaka, protiv kojih će država delovati su "Bavag", "Erste", "OeVAG", "Rajfajzenbank Gornja Austrija", "Bank Austrija" i španska "Bankia". Banke, kako naglašava država, ostale su dužne odgovor na pitanje šta su pre odluke o davanju kredita proveravale. Uz to, ističe finansijska ustanova Republike, postoje naznake da je "Alpine" već duže bila u problemima, o kojima su banke morale znati.

Da je Republika dobila te informacije zasigurno ne bi stala iza kredita, ističu u vlasti, dodajući da je svesno zavedena država i zbog toga namerava da ospori sporazum o preuzimanju garancije. Pošto je država odbila da ispuni obaveze iz sporazuma o preuzimanju garancija za "Alpine" sedam banaka je krajem prošle godine podnelo tužbu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;