Austrija: Država tuži šest banaka zbog propasti "Alpine"

20.01.2014. | Novosti

Sudski spor banaka i Republike Austrije oko propalog koncerna "Alpine" ulazi u sledeću rundu, pošto je država odlučila da ospori sporazum o preuzimanju odgovornosti iz 2010. godine. Država, kako prenosi bečki dnevnik "Standard" smatra da je preuzela garancije za "Alpine", jer je od strane šest banaka bila zavedena. U sporu se radi o 80 miliona evra.

Šest banaka, protiv kojih će država delovati su "Bavag", "Erste", "OeVAG", "Rajfajzenbank Gornja Austrija", "Bank Austrija" i španska "Bankia". Banke, kako naglašava država, ostale su dužne odgovor na pitanje šta su pre odluke o davanju kredita proveravale. Uz to, ističe finansijska ustanova Republike, postoje naznake da je "Alpine" već duže bila u problemima, o kojima su banke morale znati.

Da je Republika dobila te informacije zasigurno ne bi stala iza kredita, ističu u vlasti, dodajući da je svesno zavedena država i zbog toga namerava da ospori sporazum o preuzimanju garancije. Pošto je država odbila da ispuni obaveze iz sporazuma o preuzimanju garancija za "Alpine" sedam banaka je krajem prošle godine podnelo tužbu.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...
Шумадинац 11.05.2020.
И тако сваке године по 10 дана? Занимљив си...