PRIJAVA-468X60-BANNER

Vojska oživljava rezervni izvor u Užicu

10.01.2014. | Novosti

Ceo lokalni i republički sistem je zatajio, utvrđuje se ko je kriv za ispadanje akumulacije "Vrutci" iz sistema vodosnabdevanja, a oko 70.000 građana Užica piće vodu iz cisterni još najmanje mesec dana. Na nepristupačnom terenu uz puno poteškoća, Vojska Srbije teškom mehanizacijom priprema trasu od Sušičkog vrela pod Zlatiborom do gradskog vodovoda za izgradnju privremenog sistema vodosnabdevanja grada. Kakva će biti sudbina užičkog izvora života, akumulacije "Vrutci" – još se ne zna.

- "Napali" smo veoma težak i nepristupačan teren na tri lokacije. Reč je o stenovitom terenu, i to otežava posao. Dopremamo cevi za buduću trasu, a radnici ih vare na licu mesta – opisao je rad na terenu major Slavko Prodanović.

U ovom poslu, uz Vojsku Srbije, angažovan je i Sektor za vanredne situacije MUP Srbije, kao i građevinske firme zadužene za postavljanje i povezivanje cevi.

- Biće oformljen stručni tim koji će proceniti šta da se radi sa "Vrutcima", a predlog rešenja biće predočen Vladi Srbije – rekao je Zoran Puzović, direktor JVP "Srbijavode", odbacujući tvrdnje da ovo preduzeće snosi veliki deo odgovornosti za tužnu sudbinu akumulacije, ističući da su zakazali lokalni užički "Vodovod" i gradska vlast, još pre 10 godina kada je započet tehnički prijem koji nikada nije završen zbog "uočenih anomalija" u akumilaciji.

Na pitanje novinara, zašto "Srbijavode" nisu reagovale, jer jedine u državi imaju stručne kapacitete da to učine, Puzović je odgovorio kakao je "stručan odgovor nadležnima u Užicu dat 2009, ali da posle toga ništa nije urađeno." Dok traje prebacivanje odgovornosti, Užičani ne sede skrštenih ruku. Održan je i treći vanstranački protestni skup "Borba za život Užica" ispred Gradske kuće.

Peticija za "Vrutke"

Eksperti iz "Srbijavoda" dobro znaju da je posle 30 godina, potpuna sanacija "Vrutaka", ona koja košta nekoliko desetina miliona evra, jedino rešenje za njen spas, poručeno je pred oko 1.500 okupljenih građana. Užičani potpisiju peticiju sa zahtevom za hitnu sanaciju "Vrutaka", a nekoliko hiljada Era već je parafiralo ovaj zahtev koji će biti prosleđen Vladi Srbije i Skupštini grada.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;