INFONET-468X60-BANNER

Nova zgrada RTV – studentska vizija (video)

09.01.2014. | RTV

Novosađanka Jovana Đurić osvojila je drugo mesto na Hicad studentskom konkursu za projekat zgrade Radio-televizije Vojvodine. Kroz moderan, ali i praktičan dizajn studentkinja master studija arhitetkrure na Fakultetu tehničkih nauka osmislila je reprezentativni izgled vojvođanskog javnog servisa.

Studentkinja mastera ahitetkture kaže da je oduvek bila fascinirana televizijskim stanicama, a nakon što je u Londonu videla impresivnu zgradu Bi-Bi-Sija (BBC), shvatila je da je Novom Sadu neophodna reprezentitvna zgrada javnog servisa.

- Prvi objekat kompleksa zamišljen je kao veliki studio sa publikom, drugi objekat je studio sa restoranom, a treći je je centralna zgrada sa studijem za vesti i vidikovcem na krovu, dok parterno rešenje prizemnog dela trga čini auditorijum ispred led fasade velikog studija koja bi prikazivala koncerte, filmove ili prenose uživo sa samog snimanja u studiju – kaže autorka projekta Jovana Đurić.

Materijali koji bi se koristili bili bi organskog porekla ili reciklirani dok su u sva tri objekta planirani zeleni živi zidovi koji pored estetike nude i dobru zvučnu izolaciju. U okviru kompleksa bila bi zasađena pšenica koja simbolično podseća na Vojvodinu što i jeste sam naziv televizije.

- Nagrađeni rad Jovane Đurić upravo tretira televizijski studio koji je javni prostor, tretira i okolni prostor na dunavskom keju između univerzitetske četvrti i rekreativne zone na pravi način kako mediji u budućnosti treba da funkcionišu – rekao je o projektu Siniša Isakov, savetnik generalnog direktora RTV-a.

Nakon bombardovanja Televizija Vojvodine ostala bez 100% svojih produkcionih kapaciteta, zbog čega i danas mnoge medijske sadržaje nije u mogućnosti da ponudi gledaocima. Vojvođanski javni servis trenutno radi u zgradi neprilagođenoj potrebama televizije.

Za Jovanin projekat, prema njenim procenama, bilo bi potrebno oko 50 miliona evra, ali bi radnici RTV-a, ali i svi Novosađani svakako bili ponosni da u svom gradu imaju jednu ovakvu zgradu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ATM
ATM
SUBOTICA

hiCAD
hiCAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;