IZOLACIJA-468X60-BANNER

Tokom 2014. Pirot dobija dva mosta

08.01.2014. | Novosti

Pirot bi u toku ove godine, ukoliko se sve bude odvijalo po planu, mogao dobiti dva nova mosta, a prve aktivnosti na realizaciji ovih projekata počinju već u januaru, najavio je direktor "Direkcije za izgradnju grada" Branislav Kostić.

Reč je o mostu na saobraćajnom prstenu oko Pirota, takozvanom Drugom ringu, čime će se znatno rasteretiti saobraćaj u centru grada i smanjiti zagađenje, a biće rekonstruisan i most "Gazela" koji je, takođe, od velikog značaja za grad, a trenutno je u veoma lošem stanju.

- U januaru ćemo raspisati javnu nabavku za rekonstrukciju mosta "Gazela". Kada je reč o ovom mestu, bilo je pitanje da li ga rekonstruisati ili rušiti, pa praviti nov, s obzirom da je most ubrzo nakon što je napravljen 1977. godine pokazao određene nedostatke – rekao je Kostić.

Stručnjaci "Instututa za ispitivanje materijala" su u martu prošle godine testirali most koji je izdržao teret od 120 tona tako da je odlučeno da se ipak rekonstruiše, objasnio je Kostić i dodao da je vrednost radova negde oko 35 miliona dinara, ali da će tačnu cenu znati nakon odabira najpovoljnijeg izvođača.

- Za taj posao novac je obezbeđen iz budžeta opštine Pirot – dodao je on.

Drugi veliki, po njemu, najveći projekat jeste izgradnja mosta na Drugom ringu čija izgradnja košta oko 130 miliona dinara. Opština Pirot će za taj posao izdvojiti 75 miliona dinara, a "Svetska banka za obnovu i razvoj" još 55 miliona dinara. "Evropska investiciona banka" je, po ranijim najavama, do kraja 2013. godine trebala da odobri kreditna sredstva što znači će u januaru Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave raspisati tender za izbor izvođača.

- Ako sve bude u redu radovi bi trebalo da krenu već u toku aprila ili maja ove godine – kazao je Kostić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;