Zidanje Skadra u Vrbasu

24.12.2013. | RTS

Vrbas, grad sa skoro trideset hiljada stanovnika, jedan je od retkih u Srbiji koji nema Dom kulture. Zgrada za tu namenu podignuta je pre 20 godina i  reprezentativnog je izgleda, ali je iznutra nedovršena i zapuštena. Skadar na Bojani – tako Vrbašani nazivaju nedovršenu zgradu pozorišta u centru grada. Izgradnja je počela pre 20 godina, kada je staro zdanje Doma kulture izgorelo. Od tada u ovom bačkom gradu ne gostuju profesionalni teatri, a scena nedostaje i amaterskim družinama, najviše folklornim ansamblima.

Radovi su počeli posle požara 1992. godine i svaka nova vlast od tada obećavala je završetak gradnje. Član Opštinskog veća Duško Čutilo kaže da je novoformirana lokalna vlast upoznata sa "situacijom" u zgradi Doma kulture:

- U Vrbasu je nova lokalna vlast formirana pre mesec dana, uočili smo mnoge probleme u ovom gradu, a jedan od njih je, svakako, i ovaj. U narednom periodu, sigurno ćemo pokušati da vidimo u čemu je problem i na koji način mi, kao lokalna samouprava, možemo da ga rešimo.

Čekajući na svoj hram kulture, ljubitelji scenskih umetnosti iz Vrbasa, odlaze u pozorišta u Novi Sad ili Sombor.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...