INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Jagodina ulaže u kanalizaciju i poboljšanje vodovoda

23.12.2013. | Tanjug

Javno komunalno preduzeće "Standard" u Jagodini počelo je realizaciju projekta "Vodosnabdevanje i kanalizacija", koji finansira "Nemačka razvojna banka KfW" sa 4,5 miliona evra, izjavio je generalni direktor "Standarda" Dragan Lukić.

Reč je o projektu Vlade Srbije i Vlade Nemačke "Vodsnabdevanje i kanalizacija u opštinama srednje veličine u Srbiji", koji se od ove jeseni sprovodi, pored Jagodine, i u Leskovcu, Vranju, Aleksincu, Pirotu i Trsteniku, a ugovor je vredan 25 miliona evra.

- U Jagodini će biti promenjeno 20km cementno-azbestnih cevi starih više od deset godina, a biće rekonstruisano izvorište u Ribaru, izgrađena tri nova bunara, kapaciteta 90 litara vode u sekundi – rekao je Lukić.

- Zahvaljujući angažovanju predsednika Skupštine grada Dragana Markovića-Palme, dogovorena je i realizacija jednog od najsloženiji projekta: rekonstrukcija Centra za prečišćavanje otpadnih voda, čija je vrednost 6,5 miliona dinara – istakao je Lukić.

On je dodao da će rekonstrukcija Centra za prečišćavanje početi krajem naredne godine, a 95% sredstava biće donacija Vlade Nemačke. Ugovor o korišćenju sredstava KfW zaključio je u junu, prema odluci Skupštine grada, gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović. Stevanović je posle potpisivanja ugovora izjavio da Jagodina 30% sredstva od KfW banke dobija bespovratno, a ostalo na 15 godina uz minimalnu kamatu i sa grejs periodom od tri godine.

Od ove banke Jagodina je dobila i subvenciju od 1,4 miliona evra za rekonstrukciju magistralnog toplovoda i modernizaciju Gradske toplane, koja je takođe u toku.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;