PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Za nove puteve u Kovinu 3,5 miliona evra

20.12.2013. | RTV

Predsednica opštine Kovin, Gordana Zorić i direktorka kompanije Continental Wind Serbia (CWS), Ana Brnabić, potpisale su Sporazum o donaciji za rekonstrukciju preko 35 kilometara postojećih atarskih puteva uz koje će biti izgrađeno i 15 kilometara novih pristupnih saobraćajnica neophodnih za izgradnju vetroparka "Čibuk 1" – jedne od najvećih investicija u Srbiji čija se izgradnja očekuje već sledeće godine. Vrednost donacije procenjena je oko 3,5 miliona evra.

Ovim sporazumom, koji su prethodno usvojili odbornici Skupštine opštine, dogovoreno je da će kompanija CWS urediti mrežu atarskih puteva čijom će rekonstrukcijom meštanima nekoliko sela biti olakšan prolaz poljoprivrednom mehanizacijom kako bi efikasnije iskoristili okolno poljoprivredno zemljište. Sve radove na pripremi projektne dokumentacije, pribavljanju dozvola i rekonstrukciji u potpunosti finansira CWS.

- Partnerstvom sa kompanijom CWS naša opština šalje poruku da je odlično područje za investicije i da je opština spremna i otvorena za saradnju i nova ulaganja jer je ekonomska dobrobit svakako jedan od prioriteta. Na taj način, trudimo se da sprečimo odliv mladih iz Kovina i povećamo zaposlenost jer će na izgradnji vetroparka Čibuk prednost imati ljudi iz naše opštine – izjavila je Zorićeva.

Ovo je novo poglavlje u izuzetnoj saradnji koju CWS ima sa opštinom Kovin još od 2008. godine i potpisanog Ugovora o saradnji prema kome se ta kompanija obavezala da dva procenta od neto profita godišnje uplaćuje direktno na račun lokalne samouprave..

- CWS i opština Kovin imaju odličnu saradnju još od 2008. godine, a ovo je novo poglavlje u toj saradnji. Uređenje mreže atarskih puteva potrebno nam je za nesmetan transport turbina i prateće opreme i istovremeno će olakšati meštanima nekoliko sela prolaz poljoprivrednom mehanizacijom kako bi efikasnije iskoristili okolno poljoprivredno zemljište. Takođe, svim građanima Kovina i Dolova znatno će biti olakšano i skraćeno putovanje do Vladimirovca i okolnih mesta. U Srbiju želimo da investiramo u izgradnju vetroparkova od kojih je prva faza kapaciteta 145MW i vrednosti 300 miliona evra – izjavila je Brnabićeva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...

;