IZOLACIJA-468X60-BANNER

Uskoro tender za održavanje puteva

02.12.2013. | Novosti

"Putevi Srbije" uskoro će objaviti novi tender za putarska preduzeća zainteresovana za održavanje putne mreže Srbije, rečeno je u tom javnom preduzeću. Podsetimo, pre skoro dve godine taj tender je bio raspisan i zatim povučen.

- Prethodni raspis za novi tender je objavljlen i sada se radi na kvalifikacionom delu i to će biti vrlo brzo objavljeno – naveo je Stojisavljević.

Prema njegovim rečima, "Putevi Srbije" u prethodnih pet godina sprovode aktivnosti za realizaciju tog tendera, a nedostatak finansijskih sredstava je bio jedini razlog što do sada to nije učinjeno. Putnu mrežu u Srbiji trenutno održava 25 putarskih preduzeća, dodao je on. Auto-puteve održavaju preduzeća "Srbijaautoput" iz Beograda, "MBA Miljković" iz Beograda, "Sremput" iz Rume, "Vojput" iz Subotice i "Vojvodinaautoput-Bačkaput" iz Novog Sada.

Ostale državne puteve održavaju i preduzeća za puteve Beograd, Valjevo, Požarevac, Zaječar, Niš, Vranje, Kragujevac, "Kruševacput", "Putevi Užice", "Novi Pazar put", "Putevi Čačak", "Beograd-put", "Putevi Požega", "Putevi Ivanjica", "Kosmetput-inženjering", "Magistrala" iz Beograda, "Put" iz Novo Sada, "Vojvodinaput" iz Zrenjanina i "Vojvodinaput" iz Pančeva.

Stojisavljević je rekao da pojedina od tih preduzeća imaju problem sa likvidnošću, ali da su "Putevi Srbije" taj problem rešili uz pomoć likvidnih putraskih preduzeća kako bi se iskoristili oprema, radnici i putne baze preduzeća u problemima. On je kazao da će na tenderu učestvovati domaće i strane firme odnosno sva preduzeća koja ispunjavaju predviđene uslove.

- Očekujemo i neke nove firme da se prijave na tender – naveo je Stojisavljević i dodao da će, naravno, domaći putari biti brojniji.

Reč je poslovima na redovnom održavanju putne mreže koje traje tokom cele godine, a najvažnije je, kako je rekao, da angažovana putarska preduzeća budu ravnomerno geografski raspoređena kako bi se pokrila kompletna putna mreža. Stojisavljević je rekao da "Putevi Srbije" putarima ne duguju novac.

- Javno preduzeće "Putevi Srbije" apsolutno na vreme izmiruje svoje obaveze kako u letnjem tako i zimskom održavanju i putari na vreme dobijaju novac – naglasio je on.

Putevi Srbije su nadležni za održavanje oko 16.000 kilometara državnih puteva.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;