INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počeli radovi na deonici "Južnog toka" kroz Srbiju

25.11.2013. | Tanjug

Zavarivanjem prvog spoja cevi na gasovodu u Šajkašu kod Novog Sada, i ceremonijom u Palati Srbija u Beogradu je označen svečani početak radova na deonici "Južnog toka" kroz Srbiju, koji će našoj zemlji obezbediti energetsku sigurnost.

Znak za početak zavarivanja prvog spoja Gasovoda u Šajkašu, diretnim video linkom, dao je iz Palate Srbija predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je ocenio da je priključenje Srbije na Južni tok simbol napretka i povezivanja radom sa Rusijom.

- Dugo ste čekali, počnite – rekao je Nikolić koji je poručio da je Srbija država rešenja, dogovora i tolerancije i država budućnosti.

Tehnički direktor kompanije "Južni tok" Pavel Persidski prethodno je iz Šajkasa javio da je sve spremno za izgradnju gasovoda Južni tok i da će se on transportovati cevima 400 milimetara i zatražio znak predsednika Nikolića.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je Južni tok "krvotok" za privredni, industrijski i individualni razvoj i pospeši otvaranje radnih mesta, jer je, istakla je, to ono čemu Srbija teži.

- Sve države koje će se napajati gasom iz Srbije, i svi mi zajedno, činimo jednu porodicu koja će racionalno i ravnomerno koristiti te resurse – poručila je Mihajlovićeva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;