Izgradnja nove saobraćajnice na Vračaru

15.11.2013. | BeoInfo

Deo Šumatovačke ulice, kod Cerskog prolaza, biće zatvoren za saobraćaj naredne dve sedmice zbog povezivanja kanalizacione i vodovodne infrastrukture, saopštavaju iz "Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda". Radovi se odvijaju u sklopu izgradnje nove saobraćajnice koja povezuje Južni bulevar i Šumatovačku ulicu.

Zatvaranje ulice je neophodno kako bi se izgradile šahte u kojima će biti izvršeno povezivanje novoizgrađene kanalizacije i vodovoda sa postojećom infrastrukturnom mrežom u Šumatovačkoj ulici. Radovi su počeli sredinom oktobra kada je prvo skinut planirani sloj humusnog i drugog materijala, a zatim su položene kanalizacione i vodovodne cevi u dužini od 80 metara. U toku je postavljanje sloja tucanika i izrada ivičnjaka, a svi radovi bi trebalo da budu završeni sredinom decembra.

Trasa saobraćajnice prolazi kroz gusto naseljen deo opštine Vračar i izvođač radova posebnu pažnju poklanja zaštiti okolnih objekata i postojećeg zelenila. Dodatno opterećenje radovima predstavlja i postojeći toplovod u Šumatovačkoj, koji nije bio prikazan u planu podzemnih instalacija, te će se u toku radova preduzeti neophodne mere radi njegove zaštite.

Planom detaljne regulacije područja uz Južni bulevar predviđena je izgradnja nove saobraćajnice u dužini od 110 metara sa pratećom infrastrukturom. Saobraćajnica je od raskrsnice sa Južnim bulevarom planirana sa dve kolovozne trake, da bi posle pedesetak metara prešla u jednu kolovoznu traku, i kao takva se ulila u Šumatovačku ulicu. Nova saobraćajnica bi po planu trebalo da se u budućnosti produži i poveže sa Sazonovljevom.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...