INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Za bolju kanalizaciju uloženo stotine miliona dinara

12.11.2013. | Dnevnik

Verovatno da nema sugrađanina ili sugrađanke koji nisu primetili radove na i pored kolovoza u brojnim gradskim ulicama. Veliki deo ovih poslova finansira "Vodovod i kanalizacija". Uveliko traju radovi na izgradnji kanalizacionog kolektora od Rumenačke ulice do Beogradskog keja koji su jedna od najvrednijih investicija u komunalni sistem grada u ovoj godini, navode u "Vodovodu".

Radovi, vredni oko sedam miliona evra, finansiraju se iz kredita Evropske investicione banke, i u narednih godinu dana obuhvatiće Rumenačku ulicu, Bulevar Jaše Tomića, Kisačku, ulicu Branka Radičevića, Temerinsku, Bele njive, ulicu Filipa Višnjića i Venizelosovu ulicu ka prostoru pored Kvantaške pijace.

U toku su i radovi na drugoj fazi izgradnje limanskog kolektora kanalizacije, jednoj od najvećih ovogodišnjih investicija JKP "Vodovod i kanalizacija". Za realizaciju ovog posla izdvojeno je 100 miliona dinara, a očekuje se da budu gotovi tokom decembra, što je mesec i po dana pre roka. U tom delu grada rekonstruisana je vodovodna mreža u ulici Drage Spasić kao i u Fruškogorskoj ulici čija je vrednost oko 7,5 miliona dinara. U punom jeku su i radovi na obnovi kanalizacione mreže na Trgu Ferenca Fehera i  u ulici Miroslava Antića vredni oko 12 miliona dinara. Ovi radovi trajaće do polovine decembra, a uporedo sa tim ušlo se i u posao obnove kanalizacione mreže u Ulici Vase Stajića vredan oko 20 miliona dinara.

Uskoro se očekuje se i početak radova i na drugom kraju tog prstena: u Sremskoj ulici će biti uloženo oko 10 miliona dinara u rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, kao i u manjem delu Železničke ulice od Laze Kostića do Ulice Maksima Gorkog. U toku su i radovi na delu Bulevara Oslobođenja od ulice Maksima Gorkog do stadiona "Karađorđe" i, drugom stranom, od Vojvođanske do Bulevara Cara Lazara, a uskoro se očekuje i početak radova na izgradnji i delimičnoj rekonstrukciji kanalizacione mreže u Ulici Heroja Pinkija na Telepu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;