Subotica: Kompanija "Selma" pravi semafor za Gradski stadion

30.10.2013. | Grad Subotica

Subotičko preduzeće "Selma" izabrano je za izvođača radova na izgradnji semafora na Gradskom stadionu u Subotici, koji treba da bude završen do kraja godine, a postavljen na proleće, izjavio je član Gradskog veća u Subotici zadužen za sport Nemanja Simović. On ističe da ovim, nakon preuzimanja Gradskog stadiona i hitnog rešavanja gorućih problema, lokalna samouprava u Subotici nastavlja sa uređenjem Gradskog stadiona.

Simović je precizirao da se radi o elektronskom semaforu veličine 6,5x4,5 metara, a da je njegova nabavka sprovedena u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za omladinu i sport.

- U skladu sa novim zakonom o javnim nabavkama sprovedena je procedura i odabran je izvođač radova subotičko preduzeće "Selma". Izvođač je u obavezi da izradu semafora i prateće instalacije završi do kraja godine, a početkom naredne godine, čim to dozvole vremenski uslovi, radnici JKP "Stadiona" će ga montirati i postaviti – rekao je Simović.

On je ocenio da će na ovaj način biti ispunjen još jedan od uslova za odigravanje utakmica evropskog ranga takmičenja u Subotici. Prema njegovim rečima, u budžetu za narednu godinu biće planirana sredstva za izradu projekta za postavljanje reflektora i postavljanje novih stolica na zapadnoj tribini.

- U razgovoru sa čelnim ljudima Direkcije za izgradnju grada, postignut je dogovor da se izdvoje i tri miliona dinara za kompletno renoviranje i adaptaciju svlačionica koje koristi škola fudbala muškog fudbalskog kluba "Spartak", kao i prostorije koje koristi ženski klub "Spartak", u saradnji sa atletskim klubom "Spartak" – istakao je Simović.

On je naveo da će od Nove godine, lokalna samouprava preko JKP "Stadion", koje se bavi održavanjem sportskih objekata u gradu, preuzeti sve troškove održavanja i energenata na Gradskom stadionu.

- To je takođe velika pomoć pomenutim sportskim klubovima koji su korisnici Gradskog stadiona. Sada je već sasvim izvesno da će do derbi utakmica sa Vojvodinom, Crvenom zvezdom i Partizanom na proleće Gradski stadion u Subotici poprimiti mnogo lepši izgled – zaključio je Simović.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Suza 06.05.2021.
Kako se odrzavaju betonske kade?
Biljana 05.05.2021.
U mnogim zgradama u bg place se grejanje in...
Marko 05.05.2021.
Sve piše, osim kako i gde da se prijavimo.....
Vesna 04.05.2021.
Kako mogu da se prijavim za tu subvenciju k...
Ozrenka 03.05.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije na ...