PRIJAVA-468X60-BANNER

Subotica: Kompanija "Selma" pravi semafor za Gradski stadion

30.10.2013. | Grad Subotica

Subotičko preduzeće "Selma" izabrano je za izvođača radova na izgradnji semafora na Gradskom stadionu u Subotici, koji treba da bude završen do kraja godine, a postavljen na proleće, izjavio je član Gradskog veća u Subotici zadužen za sport Nemanja Simović. On ističe da ovim, nakon preuzimanja Gradskog stadiona i hitnog rešavanja gorućih problema, lokalna samouprava u Subotici nastavlja sa uređenjem Gradskog stadiona.

Simović je precizirao da se radi o elektronskom semaforu veličine 6,5x4,5 metara, a da je njegova nabavka sprovedena u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za omladinu i sport.

- U skladu sa novim zakonom o javnim nabavkama sprovedena je procedura i odabran je izvođač radova subotičko preduzeće "Selma". Izvođač je u obavezi da izradu semafora i prateće instalacije završi do kraja godine, a početkom naredne godine, čim to dozvole vremenski uslovi, radnici JKP "Stadiona" će ga montirati i postaviti – rekao je Simović.

On je ocenio da će na ovaj način biti ispunjen još jedan od uslova za odigravanje utakmica evropskog ranga takmičenja u Subotici. Prema njegovim rečima, u budžetu za narednu godinu biće planirana sredstva za izradu projekta za postavljanje reflektora i postavljanje novih stolica na zapadnoj tribini.

- U razgovoru sa čelnim ljudima Direkcije za izgradnju grada, postignut je dogovor da se izdvoje i tri miliona dinara za kompletno renoviranje i adaptaciju svlačionica koje koristi škola fudbala muškog fudbalskog kluba "Spartak", kao i prostorije koje koristi ženski klub "Spartak", u saradnji sa atletskim klubom "Spartak" – istakao je Simović.

On je naveo da će od Nove godine, lokalna samouprava preko JKP "Stadion", koje se bavi održavanjem sportskih objekata u gradu, preuzeti sve troškove održavanja i energenata na Gradskom stadionu.

- To je takođe velika pomoć pomenutim sportskim klubovima koji su korisnici Gradskog stadiona. Sada je već sasvim izvesno da će do derbi utakmica sa Vojvodinom, Crvenom zvezdom i Partizanom na proleće Gradski stadion u Subotici poprimiti mnogo lepši izgled – zaključio je Simović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;