INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Smederevo: Počela gradnja fabrike vode

23.10.2013. | Šumadijapress

U Šalincu je postavljen kamen-temeljac za izgradnju fabrike vode za piće koja će snabdevati moravski kraj područja grada Smedereva.

- Ovo je veliki dan za Smederevo. Posle početka gradnje cevovoda, koji će vodu odavde odvesti do poslednje kuće u moravskim selima, počela je izgradnja fabrike vode. Projekat se sprovodi u saradnji sa Nemačkom razvojnom KfW bankom i zaista smo zahvalni Vladi Nemačke, koja nam je dala maksimalnu podršku i zahvaljujući sredstvima koja ćemo zajedno uložiti, pijaća voda stići će do svake kuće u moravskim selima – rekla je dr Jasna Avramović, gradonačelnica Smedereva, a prenosi zvanični sajt ovog grada.

Za poboljšanje vodosnabdevanja grada Smedereva i okolnih sela Nemačka je izdvojila 7,1 milion evra, od toga više od polovine kao donaciju. Kada ova fabrika vode bude puštena u rad biće omogućeno da svaki dom, od Male Krsne do Saraoraca, dobije pijaću vodu, kao i sela Lipe, Ralja, Vranovo i Radinac. Ova fabrika imaće kapacitet 200 litara u sekundi, što je sasvim dovoljno za kvalitetno vodosnabdevanje ovog dela smederevskog područja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;