Smederevo: Počela gradnja fabrike vode

23.10.2013. | Šumadijapress

U Šalincu je postavljen kamen-temeljac za izgradnju fabrike vode za piće koja će snabdevati moravski kraj područja grada Smedereva.

- Ovo je veliki dan za Smederevo. Posle početka gradnje cevovoda, koji će vodu odavde odvesti do poslednje kuće u moravskim selima, počela je izgradnja fabrike vode. Projekat se sprovodi u saradnji sa Nemačkom razvojnom KfW bankom i zaista smo zahvalni Vladi Nemačke, koja nam je dala maksimalnu podršku i zahvaljujući sredstvima koja ćemo zajedno uložiti, pijaća voda stići će do svake kuće u moravskim selima – rekla je dr Jasna Avramović, gradonačelnica Smedereva, a prenosi zvanični sajt ovog grada.

Za poboljšanje vodosnabdevanja grada Smedereva i okolnih sela Nemačka je izdvojila 7,1 milion evra, od toga više od polovine kao donaciju. Kada ova fabrika vode bude puštena u rad biće omogućeno da svaki dom, od Male Krsne do Saraoraca, dobije pijaću vodu, kao i sela Lipe, Ralja, Vranovo i Radinac. Ova fabrika imaće kapacitet 200 litara u sekundi, što je sasvim dovoljno za kvalitetno vodosnabdevanje ovog dela smederevskog područja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...