SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Umesto garaže niče tržni centar

22.10.2013. | Novosti

Blokovska garaža, kako nazivaju višespratnicu uz auto-put, u novobeogradskom Bloku 34, blizu "Geneksa" – građevinska je grdosija koja već dve decenije nije završena. Umesto da radovi budu nastavljeni, garaža će ipak biti – porušena! Još 1993. ovaj objekat izgradilo je preduzeće "Napred", a danas je u vlasništvu jedne od firmi iz grupacije "Verano motorsa". Iako već godinama služi jedino kao reklamni pano za "Pežo", čitav prostor, na ogromnom placu na kome se nalazi i garaža, planiran je za gradnju novog kompleksa – hotel i šoping-mol "Zira"! Moderan objekat sav u staklu bi, ako projekat zaživi, bio reprezentativna zgrada u ovom delu grada.

Sedmospratnica je u ruke kompanije "Verano motors" došla 2005. godine. Prema rečima sina vlasnika grupacije Luke Živanića, za ovaj deo Novog Beograda imaju ozbiljne planove.

- Da banke nisu toliko otežale uslove, da ne traže 30 odsto učešća, realizacija projekta bi bila mnogo brža – kaže Luka Živanić, zadužen za finansije i nove investicije u kompaniji. - Međutim, sada tražimo neke druge varijante u inostranstvu i očekujemo da nam neće biti potrebno previše vremena. Ipak, zasada je ta ideja na "dugačkom štapu".

Kako kaže, saradnik u ovom poslu i ovog puta, kao i na ostalim projektima ove kopanije, biće firma "Projmetal" koja se bavi projektovanjem i izvođenjem, pribavljanjem dozvola i ostalim poslovima koji se tiču izgradnje.

- Imali smo ideju da se na tom mestu izgrade hotel i poslovni kompleks, ali na specifičan način – kaže Živanić. - Trebalo je da u istom objektu budu hoteli sa tri, četiri i pet zvezdica, a da se nižu po spratovima. To nije bilo moguće realizovati, a jedan od problema je bio i taj što je kula trebalo da bude izuzetno visoka, pa bi zaklanjala "Geneks". Sadašnji planovi su hotel i šoping-centar "Zira" uz prodavanje naših pekarskih proizvoda "Beogradskog hleba".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;