IZOLACIJA-468X60-BANNER

Umesto garaže niče tržni centar

22.10.2013. | Novosti

Blokovska garaža, kako nazivaju višespratnicu uz auto-put, u novobeogradskom Bloku 34, blizu "Geneksa" – građevinska je grdosija koja već dve decenije nije završena. Umesto da radovi budu nastavljeni, garaža će ipak biti – porušena! Još 1993. ovaj objekat izgradilo je preduzeće "Napred", a danas je u vlasništvu jedne od firmi iz grupacije "Verano motorsa". Iako već godinama služi jedino kao reklamni pano za "Pežo", čitav prostor, na ogromnom placu na kome se nalazi i garaža, planiran je za gradnju novog kompleksa – hotel i šoping-mol "Zira"! Moderan objekat sav u staklu bi, ako projekat zaživi, bio reprezentativna zgrada u ovom delu grada.

Sedmospratnica je u ruke kompanije "Verano motors" došla 2005. godine. Prema rečima sina vlasnika grupacije Luke Živanića, za ovaj deo Novog Beograda imaju ozbiljne planove.

- Da banke nisu toliko otežale uslove, da ne traže 30 odsto učešća, realizacija projekta bi bila mnogo brža – kaže Luka Živanić, zadužen za finansije i nove investicije u kompaniji. - Međutim, sada tražimo neke druge varijante u inostranstvu i očekujemo da nam neće biti potrebno previše vremena. Ipak, zasada je ta ideja na "dugačkom štapu".

Kako kaže, saradnik u ovom poslu i ovog puta, kao i na ostalim projektima ove kopanije, biće firma "Projmetal" koja se bavi projektovanjem i izvođenjem, pribavljanjem dozvola i ostalim poslovima koji se tiču izgradnje.

- Imali smo ideju da se na tom mestu izgrade hotel i poslovni kompleks, ali na specifičan način – kaže Živanić. - Trebalo je da u istom objektu budu hoteli sa tri, četiri i pet zvezdica, a da se nižu po spratovima. To nije bilo moguće realizovati, a jedan od problema je bio i taj što je kula trebalo da bude izuzetno visoka, pa bi zaklanjala "Geneks". Sadašnji planovi su hotel i šoping-centar "Zira" uz prodavanje naših pekarskih proizvoda "Beogradskog hleba".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;