IZOLACIJA-468X60-BANNER

Treći ciklus Think Space konkursa – MONEY

18.10.2013. | Super Prostor

Think Space je međunarodni program u organizaciji Društva arhitekata Zagreba, koji kroz seriju konceptualnih online arhitektonskih konkursa, javnih skupova i kulturnih događanja, od 2010. omogućava razmenu iskustava i znanja mladih profesionalaca. Namenjen je arhitektima, studentima arhitekture, stručnjacima i studentima dizajna, pejzažne arhitekture, humanističkih nauka i umetnosti iz celog sveta.

Svaki ciklus se sastoji od nekoliko arhitektonskih konkursa pod zajedničkom godišnjom temom koju svake godine, u saradnji s programskim odborom, raspisuje gost kustos. Po završetku ciklusa, u Zagrebu se održava završni međunarodni skup Nekonferencija, tokom kojeg se održavaju prezentacije radova, diskusije učesnika, dodela nagrada te izložba nagrađenih radova.

Treći ciklus – NOVAC/MONEY bavi se sveprisutnom temom novca, te ispituje njegove uticaje na oblikovanje teritorija, kulturu, društvo i okolinu. Cilj mu je pronaći mlade arhitekte i projekte koji promovišu i predstavljaju progresivne ideje na preseku arhitekture, sociologije, ekonomije, programiranja i marketinga, a istovremeno radikalno ispituju osnovne prostorne, socijalne i urbanističke odnose zasnovane na kapitalizmu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


IZOLACIJA-300X250-BANNER
BAUDER-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...