INFONET-468X60-BANNER

Bečej: Rekonstrukcja vrelovoda

14.10.2013. | Dnevnik

Radovi na povezivanju trase i rekonstrukcija vrelovoda u Ulici Miloša Crnjanskog, privode se kraju, pa će grejna sezona u Bečeju početi 15. oktobra, rekao je direktor Toplane Dejan Vuković.

Situacija u ovom preduzeću, po njegovim rečima, može se oceniti i kao dramatična, ali se to neće odraziti na pružanje usluga korisnicima. Problemi, odnosno dugovanja prema JP "Srbijagas" vuku se od 2006. godine, a poslovanje opterećuje činjenica da je vrelovod građen 1984. i da je od 1986. gudine u upotrebi, pa je razumljivo što se stalno pojavljuju havarije.

- Tokom prošle sezone imali smo 13 havarija na toplovodnoj mreži, tokom redovnog godišnjeg remonta minulog leta otklonjeno je još osam havarija, a u vreme punjenja sistema vodom otklonjeno je novih osam – dodaje Vuković. - Uradili smo nekoliko projekata za dalje rekonstrukcije oronulog vrelovoda, odnosno studiju izvodljivosti vezanu za korišćenje geotermalne vode kao energenta Toplane. Jedan od ohrabrujućih koraka je odobrenje da pristupimo petoj fazi programa koji se finansira putem kapitala nemačke razvojne banke "KfW".

Aktuelna rekonstrukcija je, ustvari, nastavak započetih radova 2010. godine u prvom delu iste ulice, u kojoj su havarije bile najčešće. Vrednost radova je 29,2 miliona dinara, sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta, a izvođač je novosadska firma "Enerdži Pro".

- Ovo je domaćinska investicija, jer će se isplatiti za četiri do pet godina. Nastavićemo da izdvajamo sredstva za takve, isplative investicije – rekao je član Opštinskog veća zadužen za investicije i razvoj Dalibor Kekić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;