INFONET-468X60-BANNER

Rekonstrukcija stanice u Užicu

10.10.2013. | Tanjug

Direkcija za izgradnju Užica je počela radove na rekonstrukciji perona, infrastrukture i osvetljenja na autobuskoj stanici. Direkcija je za izvođenje radova Užica izdvojila je milion dinara sopstvenih sredstava, a prema rečima direktora tog javnog preduzeća Nikole Maksimovića, ovi radovi doprineće boljem funkcionisanju gradskog i prigradskog saobraćaja.

- Svi autobusi polaziće i završavaće vožnju na autobuskoj stanici. Nadamo se da će to doprineti ukidanju nelegalnih prevoznika, a plan nam je i da u narednom periodu smanjimo cenu peronske karte – rekao je Maksimović.

On je najavio da će Direkcija do novembra uraditi Studiju saobraćaja, čija rešenja će doprineti boljem funkcionisanju, pre svega prigradskog saobraćaja.

Gradonačelnik Užica Saša Milošević, koji je prisustvovao početku radova na adaptaciji perona, podsetio je da je grad za 64,5 miliona dinara kupio nedavno ovaj prostor i naglasio da još uvek nije doneta odluka na koji način će se vratiti kredit koji je podignut za kupovinu perona.

- Imamo dve mogućnosti u opticaju. Jedna je da osnujemo javno preduzeće koje će realizovati autobuski saobraćaj u gradu, ili da stanicu izdamo pod zakup i od tih sredstava vraćamo kredit – rekao je Milošević.

On je istakao da je korišćenje perona do kraja godine, prema ranije sklopljenom ugovoru, izdato pod zakup a za raspisivanje tendera i odabir novog zakupca potrebna su tri meseca.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;