INFONET-468X60-BANNER

Novi Sad: Zamenjene vrelovodne cevi stare više od četvrt veka

09.10.2013. | Dnevnik

Rekonstrukcija vrelovodne mreže u ulicama Vase Stajića i Pavla Simića je pri kraju, a zamenjen je magistralni vrelovod i 25 priključaka u dužini od 1.360 metara. Zamena cevi starih 30 godina doprineće boljem kvalitetu isporuke toplotne energije, poboljšanju energetske efikasnosti i smanjenju gubitaka toplotne energije. Radove su juče obišli predsednik Skupštine grada Siniša Sević, direktor "Novosadske toplane" Aleksandar Pribić i direktor preduzeća "Energotehnika-Južna Bačka" Davor Krmpot.

Prvi čovek Skupštine grada Siniša Sević je istakao da je za sugrađane veoma značajno to što je Toplana investirala u rekonstrukciju vrelovoda i na taj način unapredila svoje usluge.

- Toplana završava radove na rekonstrukciji 4,5 kilometara vrelovoda i potpuno je spremna da otpočne grejnu sezonu. Važno je da je "Novosadska toplana" jednim delom, a delom Grad iz subvencija, investirala u osavremenjavanje vrelovoda kako bi Novosađani imali što kvalitetnije grejanje. Grad istrajava u nameri da unapredi usluge javnih komunalnih preduzeća – rekao je Sević i dodao da i građani moraju ispunjavati deo svojih obaveza prema Toplani, kako bi to preduzeće izmirivalo obaveze prema dobavljačima energenata.

U većem delu ulica Vase Stajića i Pavla Simića izmešten je vrelovod, čiji su delovi prolazili kroz privatne posede i podrume zgrada. Prilikom radova nije narušeno snabdevanje toplotnom energijom stanovnika tog dela grada, rekao je u obraćanju novinarima direktor Toplane Aleksandar Pribić.

- Radi se o rekonstrukciji vrelovoda na teritoriji grada na mestima gde su bile učestale havarije i gde je mreža starija od 25 godina. Do kraja godine uradiće se još dve investicije, a to je izmeštanje trase vrelovoda u Njegoševoj ulici i u Ulici Seljačkih buna na Novom naselju, gde se, takođe, neće remetiti snabdevanje toplotnom energijom – kazao je Pribić i dodao da Novosađani mogu da očekuju novu cenu grejanja krajem ove ili početkom sledeće godine.

Vrednost investicije u ulicama Vase Stajića i Pavla Simića je 85 miliona dinara, od kojih je 60 miliona obezbedio grad, a ostatak Toplana. Radove je izvodio konzorcijum preduzeća na čelu sa preduzećem "Energotehnika-Južna Bačka". Po rečima direktora tog preduzeća Davora Krmpota životni vek novih cevi je 30 godina.   

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;