INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Petrovac: Hotelu As još dve godine

03.10.2013. | Novosti

"As" je dobio još jednu šansu. Radovi na "ukletom" hotelu u Perazića dolu, nadomak Petrovca biće nastavljeni, jer investitor koji nije ispunio davno data obećanja o završetku radova, nije dobio otkaz. A raskid ugovora s onima koji su probili mnogobrojne rokove najavio je stari-novi premijer Milo Đukanović, kada je sedmi put preuzeo "premijersku palicu". Savet za privatizaciju je, međutim, umesto otkaza usvojio aneks koji obavezuje kupce hotela "As" da nastave radove ovog meseca i završe ih u roku od dve godine.

Novi "tajming" je sigurno obradovao investitora, ali je naišao i na kritike. Pre svih onih koji dobro poznaju turističke, ali i građevinske (ne)prilike na crnogorskom primorju. Uz napomenu da mu nisu poznati detalji iz aneksa, dekan Fakulteta za biznis i turizam u Budvi profesor dr Rade Ratković, ističe da je bilo bolje da su ugovori raskinuti, kako je najavljivao premijer, jer je očigledno da su se zbog nepoštovanja obaveza pokazali kao loši partneri.

- Teško je verovati da se izgubljeno može nadoknaditi, ali šta je tu je. Ostaje da se nadamo i vidimo kako će se posao odvijati dalje – kazao je Ratković.

A već 11 godina hotel "As" u Perazića dolu je gradilište. Nekadašnji ponos "Montenegroturista" i HTP "Budvanska rivijera" je i dalje u skelama i – obećanjima. Betonski skelet sa velikim kranovima koji su najčešće stajali, pripijen uz stene brda Plat, i uz malu plažu koju je prekrio šut, godinama već deluje avetinjski.

I oko laika lako zapaža da je za završetak potrebno još puno vremena i naročito novca. Manje za građevinske radove, ako se izuzme marina čija izgradnja je i vremenski i novčano – dugačka, a znatno više za skupe zanatske. Upravo zato nedavno je stigla i reakcije nevladine organizacije "Turistička ambasada" iz Petrovca, koja je zatražila od crnogorske vlade da objavi detalje ugovora o privatizaciji "Asa" i da se javnosti kaže kako je i zašto hotel upropašćen "s ukupnom turističkom privredom tog kraja".

- Svojevremeno elitni hotel, od čijeg poslovanja su imali korist Petrovac i okolina, danas je kuća duhova – kazali su iz ove NVO. - Nedovršena investicija je u Perazića dolu napravila katastrofu. Samo na taksama koje bi plaćao hotel "As" da radi, gube se milioni evra. Da se i ne govori o vanpansionskoj potrošnji, radnim mestima...

Iz "Turističke ambasade" su poručili da se za nedovršene radove u svetu plaćaju penali, da je bilo moguće i raskinuti ugovor i učiniti druge napore kako bi ovo zdanje završio sadašnji vlasnik ili, pak, neko drugi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;